ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μαθητής στην Κοζάνη θα αλλάξει σχολείο γιατί δεχόταν bullying

Μαθητής στην Κοζάνη θα αλλάξει σχολείο γιατί δεχόταν bullying

8χρονος μαθητής δημοτικού θα αλλάξει σχολείο, όπως εξηγεί η μητέρα του, λόγω bullying που δεχόταν από συμμαθητή του. Αυτό αποφασίστηκε μετά από συνάντηση που είχε η ίδια με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις μεταξύ της μητέρας και της Διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και παρουσία σχολικού συμβούλου, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα.

Η μητέρα ήταν ανένδοτη στην περίπτωση να παραμείνει το παιδί της στην ίδια σχολική στεγή με το άλλο παιδί. Η Διεύθυνση του σχολείου από πλευράς της προσπάθησε να συμβιβάσει τα πράγματα ως όφειλε, δίνοντας χρόνο στη μητέρα να σκεφτεί αν είναι οριστική η απόφασή της, όμως η απόφαση όπως συμπλήρωσε η μητέρα ήταν μονόδρομος.

Οι δηλώσεις της μητέρας για το bullying

«Το παιδί μου δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, δεν υπήρχε περίπτωση να το άφηνα να ξαναζήσει όλο αυτό. Κάποιες φορές αισθάνομαι ενοχές που άφησα τόσο χρόνο να περάσει και να βιώσει το παιδί μου τέτοιο μαρτύριο».

Η ίδια επίσης τονίζει, ότι η Διεύθυνση του σχολείου, έχει επανειλημμένως κάνει συστάσεις στους γονείς του άλλου παιδιού, προκειμένου να δουν και να συμμετέχουν μαζί σε μία προσέγγιση που ενδεχόμενα θα αφορούσε τη συμπεριφορά του παιδιού τους, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

«Είμαι χαρούμενη που δόθηκε μία λύση. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση του σχολείου και τους δασκάλους, που είχαν το ρόλο του φύλακα, απέναντι στα παιδιά. Σε κάθε διάλειμμα, κατέβαζαν οι δάσκαλοι το παιδί μου, προκειμένου να αποφευχθεί οτιδήποτε με το άλλο παιδί, είχαν το ρόλο του σωματοφύλακα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μητέρα του 8χρονου μαθητή, κλείνοντας δήλωσε ότι το παιδί της είναι χαρούμενο που θα αλλάξει σχολείο, όμως η ίδια δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την ιδέα να κινηθεί νομικά απέναντι στους γονείς του άλλου παιδιού λέγοντας : «Πρέπει να μπει ένα τέλος σε τέτοιου είδους περιστατικά, δεν γίνεται να γυρίζουμε την πλάτη , θα φτάσω μέχρι τέλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.