ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή οδηγούνται οι πέντε συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή οδηγούνται οι πέντε συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

Ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν οι πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας αναρχικών στη συμπρωτεύουσα, με αφορμή τον εμπρησμό της κατάληψης «Libertatia» σε νεοκλασικό κτίριο της Λεωφόρου Στρατού.

Η εισαγγελέας -ενώπιον της οποίας προσήχθησαν νωρίτερα- άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για συνολικά οκτώ πράξεις, μεταξύ αυτών για το κακούργημα του εμπρησμού (τα υπόλοιπα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος). Οι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 22 έως 37 ετών, αναμένεται να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και μέχρι τότε κρατούνται.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν δεκάδες αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης στους διωκόμενους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου και Δελφών. Σε αυτό το σημείο, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε λεωφορείο των ΜΑΤ, βάζοντας φωτιά στον πίσω αριστερό τροχό τού οχήματος. Αστυνομικοί τούς απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Ένας δεύτερος γύρος επεισοδίων εκτυλίχθηκε μετά την ολοκλήρωση της πορείας, στα γύρω στενά της πλατείας Αρχαίας Αγοράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.