ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άρτα- Πρέβεζα: Μπλόκο αγροτών στην Ιονία Οδό

Άρτα- Πρέβεζα: Μπλόκο αγροτών στην Ιονία Οδό

(Ανανέωση 15:12) Πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της Άρτας έκαναν οι αγρότες ενώ αργότερα, επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον Αντιπερειφεριάρχη και αμέσως μετά, πήγαν στον κόμβο της Καμπής.

Στον κόμβο της Καμπής στην Ιόνια Οδό, έστησαν μπλόκο οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της ‘Αρτας και της Πρέβεζας. Οι Ομοσπονδίες των Αγροτικών Συλλόγων των δύο Νομών αποφάσισαν συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση και από νωρίς το πρωί, τα τρακτέρ βρήκαν στους δρόμους.

Στην Άρτα οι αγρότες πραγματοποίησαν αρχικά, πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, στην συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον Αντιπερειφεριάρχη και αμέσως μετά, πήγαν στον κόμβο της Καμπής. Οι αγρότες από την Πρέβεζα συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην γέφυρα Καλογήρου και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στον κόμβο της Ιόνιας στο κοινό μπλόκο που αποφάσισαν με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ‘Αρτας.

Ο Σπύρος Κλινάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «οι αγρότες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι, βγήκαν από τα χωράφια, προχωρούν σε κινητοποιήσεις, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα κλιμακωθούν με πιο έντονες μορφές πάλης».
Επίσης, τόνισε, πως η πολιτική που ακολουθείται ξεκληρίζει τον αγρότη και δίνει στους μεγαλοβιομήχανους φτηνή πρώτη ύλη και συνέχισε: «Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν προβλήματα την ώρα που προσπαθούν να παράγουν καλά και φτηνά προϊόντα για τον ελληνικό λαό».


Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι πλέον γεγονός. Τα τρακτέρ έχουν ήδη κατέβει στους δρόμους, πραγματοποιώντας συμβολικό αποκλεισμό κομβικών σημείων του οδικού άξονα.

Η αρχή έγινε από τους αγροτοκτηνοτρόφους της Καρδίτσας την περασμένη Δευτέρα στο νέο αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώ προχθές Τετάρτη μπλόκα στήθηκαν στα Τρίκαλα (κόμβος Μεγαλοχωρίου επί της Ε65) και στο Ηράκλειο Κρήτης (Πραιτώρι).

Χθες, Πέμπτη, μπλόκα στήθηκαν στη Λάρισα (κόμβος Πλατυκάμπου στην ΠΑΘΕ), στην Ημαθία (Κουλούρα), στη Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης) και στο Γυψοχώρι Πέλλας.

Σήμερα Παρασκευή, τα τρακτέρ υα βγουν στη γέφυρα Άρτας, το Σάββατο στην Αιτωλοακαρνανία (κόμβοι Συκιάς και Ερμίτσας στο δρόμο Αγρινίου – Μεσολογγίου), την Κυριακή στην Ευρυτανία (γέφυρα Αγραφιώτη στο Κρυονέρι) και στην Κοζάνη (γέφυρα Σερβίων).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στη Φλώρινα (Αμύνταιο) και στη Φθιώτιδα (κόμβοι Ανθήλης και Δομοκού).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.