ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ερυθρός Σταυρός: Διακοπή στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε δομές φιλοξενίας προσφύγων

Ερυθρός Σταυρός: Διακοπή στην  παροχή υπηρεσιών υγείας σε δομές φιλοξενίας προσφύγων

Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε τη διακοπή παροχής υπηρεσιών υγείας στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, τη Ριτσώνα και τον Σκαραμαγκά, μετά την απόφαση των ελληνικών αρχών να αναλάβουν εκείνες την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ο Ερυθρός Σταυρός παρείχε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις συγκεκριμένες δομές από τον Μάρτιο 2016. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα η οργάνωση έχει παράσχει περισσότερες από 90.000 υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενώ σχεδόν 900 διαμένοντες στις δομές αυτές έχουν εκπαιδευτεί ως εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Στις 28 Φεβρουαρίου ο Ερυθρός Σταυρός δρομολογεί τον τερματισμό της λειτουργίας κλινικών στις δομές της Ριτσώνας και του Σκαραμαγκά, ενώ στη Νέα Καβάλα η παροχή υπηρεσιών υγείας, ψυχοκοινωνικής στήριξης, προαγωγής και αγωγής υγείας έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επικεφαλής του Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα, Ρούμπεν Κάνο, χαιρετίζει “την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει την ευθύνη της παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ανθρώπους που εξακολουθούν να ζουν σε δύσκολες συνθήκες στις δομές φιλοξενίας” και προτρέπει τις αρχές “να εξασφαλίσουν ιατροφαρμακευτικό υλικό, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό καθώς και υπηρεσίες διερμηνείας σε όλες τις δομές φιλοξενίας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.