ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λακωνία: Σύλληψη 6 Ρομά για ληστεία, κλοπή και εμπρησμό

Λακωνία: Σύλληψη 6 Ρομά για ληστεία, κλοπή και εμπρησμό

Πίσω από τις ληστείες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε οικίες σε Αγόριανη, Γκοριτσά και Παλαιοπαναγιά Λακωνίας, κρυβόταν σπείρα Ρομά.

Η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει και να συλλάβει τους δράστες.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 26/2 συνελήφθησαν στη Σπάρτη και σε καταυλισμούς Ρομά σε Αμύκλες και Τραπεζοντή έξι άτομα ηλικίας 20, 23, 25, 35, 38 και 44 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, κλοπή και εμπρησμό.

Οι τρεις ληστείες

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών:

– Τα ξημερώματα της Τρίτης 20/2 στην Αγόριανη μπήκαν σε σπίτι τριμελούς οικογένειας και με την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες εγκατέλειψαν ένα όχημα σε χωράφι στην Πελλάνα, το οποίο και πυρπόλησαν. Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες της Αστυνομίας, το όχημα είχε κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από τις 1/2/2018 έως τις 14/2/2018, από την περιοχή της Μανθυρέας Αρκαδίας.

– Τα ξημερώματα της Τρίτης 20/2/2018, τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν σε σπίτι που διέμεναν μάνα και κόρη στην Γκοριτσά και με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή κατσαβιδιού, τις ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

– Τελευταίο «χτύπημα» της σπείρας των Ρομά ήταν το βράδυ της Κυριακής 25/2 σε σπίτι στην Παλαιοπαναγιά. Αφού διέρρηξαν το σπίτι δύο γυναικών (μάνας και κόρης), με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν τις δύο γυναίκες και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, η συμμορία των έξι Ρομά είχε αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.