ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μήπως είστε 31 ετών; – Δείτε γιατί αυτή είναι η πιο πολυέξοδη χρονιά της ζωής σας!

Μήπως είστε 31 ετών; – Δείτε γιατί αυτή είναι η πιο πολυέξοδη χρονιά της ζωής σας!

Όταν είσαι νέος φθάνει κάποια στιγμή που διαπιστώνεις το πόσο ακριβή είναι η ζωή. Ακόμα και όταν είσαι στα 20 σου και βγάζεις αρκετά χρήματα, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, τουλάχιστον αν επιθυμείς ή αν ζεις ήδη μόνος.

Ποια ηλικία κατά τη διάρκεια της ζωής των ανθρώπων έχει τα περισσότερα έξοδα; Σε αυτό το ερώτημα μας απαντά η εταιρεία ClearScore.

Από έρευνα που διενεργήθηκε σε 3.000 ανθρώπους διαπιστώθηκε πως τα 31 είναι η πιο… ακριβή χρονιά στη ζωή μας, όπως παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος.

Αποδεικνύεται πως όσο μεγαλώνεις και έχεις περισσότερες ευθύνες μεγαλώνουν και τα έξοδα. Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε με συμμετοχές από όλο τον κόσμο, διαπιστώθηκε πως ένας 31χρονος, για να περάσει αυτή την ακριβή σε σχέση με τις υπόλοιπες χρονιές της ζωής του, χρειάζεται 60.000 δολάρια.

Ποια είναι όμως τα έξοδα που καθιστούν τα 31 σου ως την ακριβότερη χρονιά της ζωής σου; Σύμφωνα με το ClearScore, προκύπτουν από τον γάμο είτε τον δικό σου είτε φίλων σου (27%), την αγορά σπιτιού (25%), την απόκτηση παιδιού (20%) και τον μήνα του μέλιτος (14%).

Προέκυψε επίσης πως το 60% των συμμετεχόντων είχαν αποταμιεύσει χρήματα για τα προαναφερθέντα γεγονότα στη ζωή τους, ενώ το 33% ηλικίας 25 έως 34 ετών έμενε ακόμα στο πατρικό του σπίτι για να στηρίξει οικονομικά τους γονείς του. Μόλις το 14% των ερωτηθέντων, κάτω των 55 ετών, απάντησε πως τους βοηθούν οικονομικά οι γονείς τους.

Για τους 30αρηδες, στις ανησυχίες τους είναι να αποταμιεύσουν χρήματα για τα… γεράματα τους καθώς επίσης και για να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά που απέκτησαν ή σχεδιάζουν να αποκτήσουν.

Γιατί στα 31;

Τα έξοδα στα 31 είναι σαφώς μεγαλύτερα από εκείνα στην ηλικία των 20. Υπολογίζεται ότι πρόκειται για την ηλικία όπου η πλειονότητα των ανθρώπων αρχίζει και διαπιστώνει πως πρέπει να πληρώνει λογιστές, δικηγόρους, φόρους. Στην περίπτωση δε της αποδοχής κληρονομιάς, οποιουδήποτε είδους, υπάρχει και ανάλογο κόστος είτε αυτό σημαίνει πληρωμή φόρου στο κράτος είτε έξοδα για τη συντήρηση της.

Υπάρχει και η κατοικία. Κανένας ουσιαστικά δεν επιθυμεί να μένει με τους γονείς του στα 31 του. Όσοι μένουν μόνοι έχουν έξοδα για τη συντήρηση του σπιτιού τους, λογαριασμούς κτλπ.

Στα 31 πολλοί έχουν αποκτήσει και δαπανηρά πράγματα που ήθελαν, όπως λόγου χάρη ένα αυτοκίνητο. Όμως και το αυτοκίνητο έχει έξοδα συντήρησης. Στη συγκεκριμένη ηλικία οι περισσότεροι έχουν αποκτήσει αντικείμενα για τα οποία έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα και τα ακριβά πράγματα έχουν και υψηλές δαπάνες συντήρησης.

Για το σπίτι και το αυτοκίνητο υπάρχουν και οι ασφάλειες που πρέπει να πληρώσει όποιος τα έχει.

Υπάρχουν όμως και τα έξοδα για το φαγητό και τη διασκέδαση, ενώ υπάρχουν πολλοί που αποκτούν το πρώτο τους παιδί σε αυτή την ηλικία.

Τί γίνεται με τους νεότερους;

Είναι πλέον δεδομένο, ιδιαιτέρως στην Ελλάδα, πως οι millennials αντιμετωπίζουν προβλήματα στο να σταθεροποιήσουν οικονομικά τη ζωή τους, πόσο μάλλον να αγοράσουν ένα σπίτι. Έχουν όμως και διαφορετική νοοτροπία όσον αφορά τις συναλλαγές, ιδιαιτέρως με πιστωτικές κάρτες.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως το 20% όσων είναι κάτω των 34 ετών χρησιμοποίησαν πιστωτικές για τις μεγάλες αγορές τους, σε σχέση με το μόλις 8% ατόμων άνω των 55 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν πως οι millennials αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες αφού με αυτή τη διαπίστωση συμφωνεί το 51% ηλικίας 25-34 ετών και το 57% των 55 ετών και άνω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.