ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μυτιλήνη: Τρίτη μέρα κατάληψης της πλατείας Σαπφούς από μετανάστες

Μυτιλήνη: Τρίτη μέρα κατάληψης της πλατείας Σαπφούς από μετανάστες

Συνεχίζεται σήμερα, για τρίτη μέρα, η κατάληψη της κεντρικής πλατείας Σαπφούς στην πόλη της Μυτιλήνη, από περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι Αφγανοί.

Οι διαμαρτυρόμενοι, με διαδηλώσεις και υπαίθριες μουσουλμανικές προσευχές, διεκδικούν άμεση εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει και απεγκλωβισμό τους από το νησί. Καταγγέλλουν, επίσης, τον θάνατο Αφγανού μετανάστη που όμως διαψεύδεται από όλες τις πλευρές, ακόμα και από τη διοίκηση του νοσοκομείου που επίσημα ανακοίνωσε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής, πάσχοντας από σοβαρό χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διαμαρτυρόμενοι -οι οποίοι έχουν καταθέσει τα τρίπτυχά τους έντυπα υποβολής αιτήματος ασύλου στους επικεφαλής τους, και άρα δεν μπορούν να αποχωρήσουν από την πλατεία μόνοι τους- υποστηρίζουν ότι για τον “θάνατο” του παραπάνω ευθύνεται ομάδα εθελοντών γιατρών από την Ολλανδία που λειτουργούσαν το βραδινό ιατρείο στον καταυλισμό. Και οι οποίοι, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή στον συγκεκριμένο. Οι εθελοντές μετά τις καταγγελίες, που μάλιστα έγιναν επώνυμα, κατά της οργάνωσης τους, και φοβούμενοι τα αποτελέσματα των καταγγελιών αποχώρησαν από τον καταυλισμό, κλείνοντας το ιατρείο και αφήνοντας έτσι μια μικρή πόλη 6.500 κατοίκων ακάλυπτη ιατρικά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.