ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έρευνα: Οι Ρώσοι πίνουν λιγότερο

Έρευνα: Οι Ρώσοι πίνουν λιγότερο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι Ρώσοι άρχισαν σε σημαντικό βαθμό να καταναλώνουν λιγότερα οινοπνευματώδη ποτά, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Αυτό που συνέβαλε κυρίως στο να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στην Ρωσία, είναι κατά την άποψη των ειδικών του ΠΟΥ η σωστή πολιτική που υιοθέτησε το ρωσικό υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο περιόρισε το ωράριο πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και τα σημεία πώλησης. Ακόμη απαγόρευσε την διαφήμισή τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης Κάπως έτσι οι Ρώσοι… το έκοψαν ως έναν βαθμό!

Οδηγός για τα άλλα κράτη οι Ρώσοι

Κατά την άποψη μάλιστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ρωσική εμπειρία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για πολλές άλλες χώρες. Οι οποίες φυσικά αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

«Η μείωση της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών, που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια στην Ρωσία, συνιστά ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα για τον ΠΟΥ στην περιοχή αυτή» δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant η επικεφαλής του προγράμματος «Αλκοόλ και απαγορευμένα ναρκωτικά» του Ευρωπαίκού Γραφείου του ΠΟΥ Καρίνα Φερέϊρα Μπόρχες. Η ίδια προσέθεσε: «Μελλοντικά θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία αυτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλες χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με παρόμοιες προκλήσεις».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2016 η κατανάλωση οινοπνευματωδών ανά άτομο, ήταν 11,1 λίτρα τον χρόνο. Αυτή είναι η μικρότερη ετήσια κατανάλωση οινοπνευματωδών που καταγράφηκε σε διάρκεια 27 ετών. Το 1991, ο δείκτης αυτός ήταν στα 12,2 λίτρα ετησίως ανά άτομο. Η μεγαλύτερη κατανάλωση οινοπνευματωδών στην Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, καταγράφηκε το 2006 , όταν ο δείκτης αυτός είχε φθάσει τα 17,1 λίτρα ανά άτομο ετησίως.

Πηγή: Kommersant

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.