Σωφρονιστικός υπάλληλος απολύθηκε για χρήση ηρωίνης και ζητά να επαναπροσληφθεί – Προσέφυγε στο ΣτΕ

Σωφρονιστικός υπάλληλος απολύθηκε για χρήση ηρωίνης και ζητά να επαναπροσληφθεί – Προσέφυγε στο ΣτΕ

Την επαναπρόσληψή του ζητά ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος είχε απολυθεί από την εργασία του εξαιτίας χρήσης ηρωίνης. Μάλιστα, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ανάκληση της απόλυσης. Για την ιστορία, είχε συλληφθεί εκτός φυλακών με 0,9 γραμμάρια ηρωίνης.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος ισχυρίζεται πως είναι τοξικομανής, ωστόσο, το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο δίνοντας βάση σε καταθέσεις κρατουμένων οι οποίοι, σε αντίθεση με συναδέλφους του, φέρονται να τον εμπλέκουν με εισαγωγή ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης όπου υπηρετούσε.

Το Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον απολυμένο υπάλληλο σε κάθειρξη 7 ετών για διακίνηση απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών εκτός σωφρονιστικού καταστήματος ενώ παράλληλα τον αθώωσε από την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αν και η δικαστική απόφαση δεν είναι αμετάκλητη, εστίασε το ενδιαφέρον του σε καταθέσεις κρατουμένων που έκαναν λόγο για πώληση ναρκωτικών μέσα στη φυλακή με την τιμή της ηρωίνης να φτάνει τα 180 ευρώ το γραμμάριο και τον μεσάζοντα κρατούμενο να παίρνει μίζα 50 ευρώ. Σε άλλη μαρτυρία κρατούμενου καταγράφεται ότι έδιναν παραγγελία για ναρκωτικά σε Αλβανό εκτός φυλακής και εκείνος με τη σειρά του τα έστελνε ταχυδρομικά στον συγκεκριμένο σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος τα περνούσε μέσα στο κατάστημα. Επιπλέον, ένας ακόμη κρατούμενος μιλά για την προμήθεια κινητού εντός φυλακής με το κόστος να αγγίζει τα 2.500 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος από την πλευρά του αντέτεινε πως οι κρατούμενοι κατέθεσαν σε βάρος του σε μια προσπάθεια να εκδικηθούν τους σωφρονιστικούς υπάλληλους αλλά και για να ευεργετηθούν από μια ενδεχόμενη συνεργασία με τις αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.