ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δάφνη: Ισόβια στους δολοφόνους του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη

Δάφνη: Ισόβια στους  δολοφόνους του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη

Βαριές οι ποινές για τους κατηγορούμενους γαι την δολοφονία του ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη .Καταδικάστηκαν και οι 4 κατηγορούμενοι.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τους επέβαλε ισόβια κάθειρξη με απόφασή του έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία. Παράλληλα, δικαστές και ένορκοι, χωρίς να αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες – τρεις άνδρες και μια γυναίκα – τους επέβαλαν και κάθειρξη 12 ετών για το αδίκημα της ληστείας.Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς των κατηγορουμένων ξέσπασαν σε κλάματα, ύβρεις και απειλές κατά των δικαστών και των γονέων του θύματος.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του εισαγγελέα της έδρας, η οποία προκάλεσε αίσθηση: «Είναι ευθύνη της πολιτείας που κηδεύτηκε το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο ο επιχειρηματίας από την Κηφισιά. Το αστυνομικό δελτίο λέει ότι αποφυλακισθέντες τέτοιου τύπου έπιασαν δουλειά …είμαι υποχρεωμένος να πω στο δικαστήριο ότι πρέπει να απορριφθούν ένα προς ένα τα ελαφρυντικά», είπε ο εισαγγελέας.Η δολοφονία του 30χρονού ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη, που έχει χαρακτηριστεί ως «έγκλημα μέσω Facebook», είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, όταν οι γονείς και η αδελφή του νεαρού άνδρα τον είχαν βρει ημίγυμνο, φιμωμένο και δεμένο με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του μέσα στο σπίτι τους στη Δάφνη.

Ξανά στη φυλακή η 27χρονη

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι η 27χρονη, σήμερα, Αλεξάνδρα Σταματάκη, η οποία φέρεται να … ψάρεψε το θύμα μέσω Facebook, καταφέρνοντας να έρθει στη συνέχεια σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα ότι ήθελα να τον γνωρίσει και να έχουν ερωτική συνεύρεση. Μαζί της, το εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου «μοιράστηκαν» τρεις ακόμη κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα οι: Γεώργιος Μάρκου, Δημήτριος Θεοδώρου και Κων. Αραπάκης.

Σε πρώτο βαθμό η νεαρή κατηγορουμένη κρίθηκε ένοχη και το δικαστήριο της επέβαλε κάθειρξη 22 ετών. Οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι της καταδικάστηκαν σε ισόβια και 12 χρόνια κάθειρξη ο καθένας.Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η 27χρονη φέρεται να αντάλλασσε ερωτικά μηνύματα με το θύματα μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργώντας ως δόλωμα και βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τους συγκατηγορουμένους της να δολοφονήσουν τον 30χρονο άνδρα και να αφαιρέσουν από το διαμέρισμά του 139.000 ευρώ αλλά και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.

Η ίδια στην απολογία της στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη δολοφονία του 30χρονου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, βοήθησα να κλέψουν, να μπουν μέσα στο διαμέρισμά του. Τα δέχομαι όλα. Όμως δεν τον ακούμπησα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να είχα οικονομική ανάγκη, δε θα αφαιρούσα όμως μια ζωή. Δεν έχω βοηθήσει στο φόνο. Δε ξέρω ποιος τον σκότωσε, δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δε θα με συγχωρήσουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η 28χρονη κατηγορούμενη πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 22 ετών, καθώς της είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Είχε παραμείνει για 3,5 χρόνια έγκλειστη στις φυλακές, καθώς αποφυλακίστηκε με βάση τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για άτομα με αναπηρία άνω των 80%.Ωστόσο, μετά τη σημερινή απόφαση, η 28χρονη επιστρέφει στις φυλακές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.