Ιωάννινα: Μέσα στα έπιπλα μετέφεραν τα ναρκωτικά μέλη του κυκλώματος

Ιωάννινα: Μέσα στα έπιπλα μετέφεραν τα ναρκωτικά μέλη του κυκλώματος

Με δέματα που έστελναν μέσω μεταφορικών εταιριών ή αποθηκευμένα μέσα σε έπιπλα που μεταφέρονταν από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, διακίνησε τουλάχιστον 150 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και περίπου ένα κιλό κοκαΐνης από τον Ιανουάριο του 2017 η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Τα δυο παρακλάδια της τροφοδοτούσαν με ναρκωτικά τις περιοχές των Ιωαννίνων, της Ρόδου, της Κω και της Αττικής. Οι επαφές μεταξύ τους γίνονταν μέσω πλήθος τηλεφωνικών συνδέσεων σε στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων» και στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν συνθηματικές εκφράσεις και ειδικό κώδικα συνεννόησης.

Όταν ολοκληρώθηκε η πολύμηνη έρευνα συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα, δέκα από τα οποία δρούσαν σε περιοχές των Ιωαννίνων. Όλοι είναι Έλληνες, εννέα άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 63, 39, 52, 24, 62, 37, 33, 37, 35, και 44 χρόνων.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνέλαβαν στη Ρόδο άλλα οκτώ άτομα, δύο Έλληνες 40 και 56 χρόνων, τέσσερις Αλβανούς από τους οποίους τρεις άνδρες 32, 37 και 29 χρόνων και μία 38χρονη γυναίκα, έναν 30χρονο Μολδαβό και μία 31χρονη Ρουμάνα και σε περιοχή της Αττικής έναν 61χρονο Αλβανό. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν άλλα δέκα άτομα ως μέλη του κυκλώματος και πλήθος άλλα κατηγορούνται ότι το προμήθευαν με ναρκωτικά ή αγόραζαν από αυτό.

Από τις τουλάχιστον 235 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, η σπείρα αποκόμισε κέρδη ύψους 350.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια των ερευνών με την συνδρομή σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών, κατασχέθηκαν σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και άλλους χώρους των Ιωαννίνων, της Ρόδου και της Αττικής ακατέργαστη κάνναβη βάρους 930,7 γραμμαρίων, λευκή σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 61,8 γραμμαρίων, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές, πλήθος νάιλον συσκευασίες για την αποθήκευση ναρκωτικών, μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο μαχαίρια, δύο σιδερογροθιές, μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος tazer, ένα σπρέι πιπεριού, δύο φυσίγγια, ένα tablet, ένας φορητός υπολογιστής, χειρόγραφες σημειώσεις που εξετάζονται, 4.565,51 ευρώ, 15 δολάρια, 200 λεκ Αλβανίας, πλήθος κινητών, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και 650 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.