ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αττική (φωτό)

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αττική (φωτό)

Στην δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία των τριών δραστών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην Αττική.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, απείθεια, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, απάτη κατά συναυτουργία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, διαπράττοντας κατ’ επανάληψη παρόμοια αδικήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1) Μαραγκό Βασίλειο του Θωμά και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 8-3-1975 στη Θεσσαλονίκη

2) Στεργιόπουλο Πασχάλη του Γεωργίου και της Μελπομένης, γεννηθέντα στις 3-1-1976 στο Άργος

3) Θεοδώρου Όλγα του Γεωργίου και της Λουΐζας, γεννηθείσα στις 15-7-1973 στο Περιστέρι.

Πως κορόιδευαν τα θύματά τους

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους ως λογιστές ή ασφαλιστές ή ταχυδρόμοι ή εφοριακοί και με το πρόσχημα της δήθεν «επιστροφής» χρημάτων σε συγγενικά τους πρόσωπα, από εφορίες, τράπεζες ή ασφαλιστικές εταιρείες ή της δήθεν «οφειλής» χρημάτων, τους εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρηματικά πόσα και πολύτιμα αντικείμενα.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν την Τέταρτη 25 Απριλίου 2018, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 43,42,45 και 33 ετών, ενώ αναζητείται και 24χρονη υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, απείθεια, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, απάτη κατά συναυτουργία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενεργούσαν βάσει σχεδίου, με διαφορετική σύνθεση και ρόλους κατά περίπτωση, επιλέγοντας ως θύματά τους αποκλειστικά υπερήλικες, τους οποίους συνήθως προσέγγιζαν κοντά σε λαϊκές αγορές ή κοιμητήρια.

Προσποιούμενοι τους λογιστές ή τους ασφαλιστές ή τους ταχυδρόμους ή τους εφοριακούς, έπειθαν τους ηλικιωμένους ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφή μεγάλων χρηματικών ποσών από εφορίες, τράπεζες ή ασφαλιστικές εταιρείες, με την προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικά ποσά, για την πληρωμή υποτιθέμενων παραβόλων, χαρτοσήμων κ.λπ., για να πραγματοποιηθεί η επιστροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια, επιβίβαζαν τα θύματά τους σε αυτοκίνητο και τα οδηγούσαν είτε σε τράπεζα, προκειμένου να γίνει ανάληψη των χρημάτων, είτε στις οικίες τους, για να τους παραδώσουν απευθείας τα απαιτούμενα χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα και κοσμήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.