ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

34 μήνες φυλάκιση σε ανδρα που ελουσε με καυτό καφέ γιαγιά και το δίχρονο εγγόνι της

34 μήνες φυλάκιση σε ανδρα που ελουσε με καυτό καφέ γιαγιά και το δίχρονο εγγόνι της

Στις αίθουσες του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου έφτασε χθες μια υπόθεση που έγινε τον Απρίλιο του 2015 στην Ξυλοκέρα και έστειλε στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένα δίχρονο αγοράκι και τη γιαγιά του.

Η υπόθεση αφορούσε την επίθεση και την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε μια γυναίκα από την Βουλγαρία και το εγγονάκι της. Η γυναίκα είχε πάει στο σπίτι του εργοδότη του γιου της, για να ζητήσει, για πολλοστή φορά, τα μεροκάματα που του χρωστούσαν δύο χρόνια , ενώ ο ίδιος είχε επιστρέψει στην πατρίδα του για να εργαστεί.

Τότε, όπως είχε καταγγείλει η γυναίκα, ο πατέρας του εργοδότη του γιου της, αντί για τα οφειλόμενα, βγήκε φωνάζοντας από την κουζίνα κρατώντας ένα φλιτζάνι με καυτό καφέ και την περιέλουσε. Μάλιστα προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στο εγγονάκι της που κρατούσε στην αγκαλιά της, ενώ της φέρθηκε με πολύ άσχημο τρόπο και προσπάθησε να την χτυπήσει απωθώντας την βίαια, με πολλά ρατσιστικά υπονοούμενα. Το μωρό χρειάστηκε να νοσηλευτεί για καιρό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Χθες εκδικάστηκε η υπόθεση, το δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και τον καταδίκασε για επικίνδυνη σωματική βλάβη στην γιαγιά και το παιδί, σε 34 μήνες φυλάκιση με δικαίωμα έφεσης και μέχρι το εφετείο η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο συνήγορος της οικογένειας των γονέων και θυμάτων της υπόθεσης εξέφρασε μετά το αποτέλεσμα της δίκης την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι υπήρξε δικαίωση σε μια υπόθεση που είχε ρατσιστικό υπόβαθρο και με τον τρόπο αυτό και η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ilialive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.