Θεσσαλονίκη: Γυμνή «ποδηλατάδα»! (φωτό, βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Γυμνή «ποδηλατάδα»! (φωτό, βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η 11η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην πόλη της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή εκατοντάδων ποδηλατών. Οι ποδηλάτες έκαναν στάση μπροστά από το Δημαρχείο τηρώντας ενός λεπτού σιγή για τα θύματα ποδηλάτες και για όσους έχουν υποστεί κάποιο τροχαίο με ποδήλατο.

Πιο συγκεκριμένα, ζητούν την άμεση κατασκευή προστατευμένου πλήρους δικτύου ποδηλατοδρόμων διπλής κατεύθυνσης, ασφαλτοστρωμένων, αποκλειστικής χρήσης, με μόνιμη διαχωριστική νησίδα μεγάλου ύψους για την αποφυγή παράνομης στάθμευσης και κίνησης άλλων οχημάτων.

Η ποδηλατοδρομία συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι ποδηλάτες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα στο πάρκο της ΧΑΝΘ, όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει δρώμενα, bodypainting και μουσική. Καλλιτέχνες και ερασιτέχνες δημιούργησαν έργα τέχνης στα σώματα τους στέλνοντας κοινωνικά μηνύματα.

Όπως λένε οι διοργανωτές, «ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία». Μια γιορτή για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ελεύθερο Σώμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.