Παρέμβαση στα Public του Συντάγματος για τον Δ. Κουφοντίνα από την ομάδα «Κομμουνιστές -στριες»

Παρέμβαση στα Public του Συντάγματος για τον Δ. Κουφοντίνα από την ομάδα «Κομμουνιστές -στριες»

Παρέμβαση στα Public του Συντάγματος για τον Δημήτρη Κουφοντίνα αναρτώντας πανό πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης η ομάδα «Κομμουνιστές -στριες».

Αυτούσιο το κείμενο της ομάδας «Κομμουνιστές -στριες» όπως αναρτήθηκε στο indymedia:

Παρέμβαση στα Public του Συντάγματος

Σήμερα, Πέμπτη 14 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στα Public του Συντάγματος από συντρόφους και συντρόφισσες σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα που βρίσκεται στην 14η μέρα απεργίας πείνας. Κρεμάστηκε πανό στην πρόσοψη του καταστήματος, πετάχτηκαν τρικάκια στην είσοδο και φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή και υπέρ του απεργού πείνας.

O Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολιτικό – δικαστικό σύστημα που λειτουργεί απροκάλυπτα ρεβανσιστικά και εξοντωτικά στο πρόσωπο του, κουρελιάζοντας ακόμη και την ίδια την αστική νομοθεσία, η οποία καθιστά σαφές ότι ο ίδιος έχει κάθε δικαίωμα να κάνει χρήση του μέτρου των κανονικών – τακτικών αδειών, όπως προβλέπει ο νόμος για την άδεια εξόδου των ισοβιτών.

Είναι το ίδιο σύστημα που επιτρέπει, καλύπτει και προμοτάρει την προκλητική εργοδοτική αυθαιρεσία σε εμπορικά καταστήματα και μεγάλες επιχειρήσεις – αλυσίδες όπως τα Public, όπου επιβάλλει -όπως έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από εργαζόμενους, συλλογικότητες και σωματεία- την απλήρωτη εργασία, τις παράνομες παρακρατήσεις μισθών, τους εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας, τον ασφυκτικό έλεγχο στον χώρο εργασίας, τους εκφοβισμούς και τιμωρητικά -πειθαρχικά μέτρα εναντίον όσων αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Το διαρκές καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλλει η ελληνική αστική τάξη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η δικαστική εξουσία και το βαθύ κράτος ΕΛΑΣ – αντιτρομοκρατικής και μυστικών υπηρεσιών επιχειρεί μέσα και από την περίπτωση του αγωνιστή Κουφοντίνα αλλά και δεκάδων άλλων περιπτώσεων την εμπέδωση του δόγματος στοχοποίησης και εξόντωσης κάθε αγωνιζόμενου απέναντι στις διαρκείς μνημονιακές πολιτικές και το φιλοπόλεμο δόγμα βαθέματος της σχέσης της χώρας με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον άξονα Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ. Είναι ένα μήνυμα που επιχειρούν να στείλουν σε ολόκληρη τη θιγόμενη κοινωνική πλειοψηφία που έχει συμφέρον να αντιδράσει και να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα.
Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά του για κανονική – τακτική άδεια και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο.
Όχι στο καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους.
Κατάργηση τρομονόμων
Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην κρατική καταστολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.