Πανελλήνιες 2018: «Βουτιά» στις Βάσεις – Σε ποια πεδία αναμένεται κατακόρυφη πτώση

Πανελλήνιες 2018: «Βουτιά» στις Βάσεις – Σε ποια πεδία αναμένεται κατακόρυφη πτώση

Χαμηλές επιδόσεις διαπιστώνουν οι καθηγητές που βλέπουν τα γραπτά των υποψηφίων – Οι επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο θα κρίνουν πολλά – Η οικονομική κρίση κρίνει την κατεύθυνση σπουδών των νέων

Πτώση των βάσεων αναμένεται να φέρουν οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στα περισσότερα από τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες ολοκληρώνονται (για τα ΓΕΛ) την Τρίτη (19/06).

Θέματα και απαντήσεις όλων των μαθημάτων στο Newsbomb.gr

Οι καθηγητές εκτιμούν ότι η πτώση των βάσεων θα είναι μεγαλύτερη στα τμήματα του ζου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου και περίπου σταθερές στο 1ο ΕΠ με πιθανή άνοδο στα παιδαγωγικά τμήματα, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να γίνουν σοβαρές εκτιμήσεις σχετικά με τις βάσεις, με δεδομένο ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλαδικές Εξετάσεις καθώς την Τρίτη οι μαθητές θα εξετασθούν στη Βιολογία, το οποίο είναι μάθημα-ρυθμιστής για τις σχολές υψηλής ζήτησης του 3ου Πεδίου και άρα δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το 3ο ΕΠ.

Επίσης η βαθμολόγηση των γραπτών δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε οι καθηγητές που βλέπουν τα γραπτά να έχουν μια ισχυρή εικόνα για τις φετινές επιδόσεις των μαθητών. Επιπλέον διορθώνουν γραπτά από άλλο νομό κάθε χρονιά και υπάρχουν μεγάλες διαφορές από νομό σε νομό στις επιδόσεις των μαθητών.

Αυτήν τη στιγμή, πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών όσον αφορά στις επιδόσεις των μαθητών δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικέςγια τα μαθήματα στα οποία μέχρι τώρα εξετάστηκαν, και γι’ αυτόν τον λόγο εκτιμούν ότι θα υπάρχει μια πτωτική πορεία των βάσεων, όχι όμως σε όλες τις σχολές -όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν- αλλά όπως περίπου έγινε και πέρυσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φέτος υπάρχει και ακόμα ένας «άγνωστος Χ» που θα επηρεάσει την κίνηση των βάσεων. Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, για το οποίο δεν μπορεί να υπολογιστεί πόσοι και ποιοι υποψήφιοι θα επιλέξουν τα τμήματα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.