ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πανελλήνιες 2018: Με Αγγλικά για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αρχίζουν οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων

Πανελλήνιες 2018: Με Αγγλικά για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αρχίζουν οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων

Με το μάθημα των Αγγλικών αρχίζουν σήμερα Παρασκευή (22/6) οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων 2018 για τους υποψηφίους τόσο των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι, οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων 2018 για τους υποψηφίους τόσο των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα, ξεκινούν σήμερα (22/6) με το ειδικό μάθημα των Αγγλικών και θα διενεργηθούν σε εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στους υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, υπενθυμίζεται ότι το εξεταστικό κέντρο των Αγγλικών της Αθήνας, στο οποίο θα εξεταστούν όσοι κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, εδρεύει στο σχολικό συγκρότημα του 18ου Γενικού Λυκείου Αθηνών – 18ου Γυμνασίου Αθηνών – 4ου ΕΠΑΛ Αθηνών (Λ. Ιωνίας & Δαίρπφελδ 11, κύρια είσοδος από Ρως 8, Άνω Πατήσια, ΤΚ 11144), ενώ το αντίστοιχο εξεταστικό κέντρο Αγγλικών της Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα εξεταστούν όσοι υποψήφιοι κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εδρεύει στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς (Θεμιστοκλή Σοφούλη 114, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 55131).

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) της χώρας ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις τους την Τρίτη (19/6) με το μάθημα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, συνολικά, θα είναι 104.040 οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ στις πανελλήνιες εξετάσεις 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι 104.040 υποψήφιοι επικέντρωσαν την προσοχή τους στα μαθήματα Κατεύθυνσης που λόγω και του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.