ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Βιβλική» καταστροφή στην Β. Ελλάδα: Αυτοκίνητα επιπλέουν στο νερό- Ανυπολόγιστες οι ζημιές (φωτο)

«Βιβλική» καταστροφή στην Β. Ελλάδα: Αυτοκίνητα επιπλέουν στο νερό- Ανυπολόγιστες οι ζημιές (φωτο)

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στα Βρασνά και το Σταυρό Θεσσαλονίκης, αλλά και στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Η εικόνα μετά το πέρασμα της νεροποντής που χτύπησε τις περιοχές χθες και σήμερα το πρωί, είναι σοκαριστική.

Οι κάτοικοι σε απόγνωση, αντικρίζουν εικόνες βιβλικής καταστροφής και προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν.

Βρασνά, σαν να πέρασε τυφώνας

Στα Βρασνά πραγματικά οι εικόνες είναι πρωτοφανείς. Η παραλία σήμερα έχει πάρει εικόνα σαν αυτές σε περιοχές όπου μόλις έχει περάσει τυφώνας.

Δρόμοι… εξαφανίστηκαν, οι υπόγειοι αγωγοί βγήκαν στην επιφάνεια, η παραλία… διαλύθηκε, οι αυλές των σπιτιών και οι δρόμοι έχουν γεμίσει με χώματα και μπάζα.

Μάντρες κατέρρευσαν, ενώ και ένα σπίτι υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές, καθώς προφανώς υποχώρησε το έδαφος και γκρεμίστηκε.

Χαρακτηριστικές της… μανίας του νερού που κατέβαινε χθες προς την παραλία των Βρασνών είναι το γεγονός ότι… ξερίζωσαν μια πισίνα!

Επίσης εντύπωση προκαλεί η εικόνα ενός αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από τα νερά, κατέληξε στην παραλία και βούλιαξε στην άμμο και ενός ακόμη που θάφτηκε μέσα στη λάσπη.

Σταυρός Θεσσαλονίκης

Πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμοι και μια παραλία διαλυμμένη είναι η εικόνα που αντίκρυσαν σήμερα οι κάτοικοι του Σταυρού Θεσσαλονίκης! Σαν να πέρασε τυφώνας και εκεί!

Χαρακτηριστικές της καταστροφής είναι και οι εικόνες από τα πλημμυρισμένα υπόγεια.

Ο δήμος Βόλβης στον οποίο ανήκουν τα Βρασνά, ο Σταυρός και η Ασπροβάλτα, υπέβαλε αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Ο δήμος Βόλβης για μια ακόμα φορά, την τέταρτη μέσα στα τελευταία δώδεκα χρόνια, χτυπήθηκε από πλημμύρες. Οι χθεσινές καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα και τουριστικά καταλύματα, σε Σταυρό, Βρασνά και Ασπροβάλτα, επιβάλουν να κηρυχθούν οι περιοχές αυτές σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, αίτημα που έχει ήδη υποβληθεί από τον δήμο Βόλβης στις αρμόδιες αρχές. Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, επισκέφθηκαν τις περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ως αποτέλεσμα υπερχειλισμένων ρεμάτων και χειμάρρων.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλβης «θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να συμβάλουμε στην αποκατάσταση των ζημιών. Αποτελεί κοινή διαπίστωση, ότι η χθεσινή ραγδαία βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες μόνο ώρες να πέσει μια πρωτοφανής ποσότητα νερού γεμίζοντας ρέματα και χείμαρρους και δρόμους.Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όμως δεν ξεπλένουν τις ευθύνες της πολιτείας να θωρακίσει αντιπλημμυρικά μια περιοχή. Η κατασκευή της Εγνατίας Οδού, δυστυχώς αλλά φαίνεται ότι αποτέλεσε τη γενεσιουργό αιτία για την αύξηση των πλημμυρικών φαινομένων, γεγονός που έχει παραδεχθεί στο παρελθόν και η ίδια η εταιρεία. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας στις αρμόδιες αρχές, η αντιπλημμυρική θωράκιση άργησε χαρακτηριστικά.

Αν και έχει δρομολογηθεί η συνολική αντιμετώπιση του θέματος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης των αντίστοιχων μελετών, ο δήμος Βόλβης δεν θα σταματήσει να ζητά την ταχύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το προσωπικό του δήμου, για την άμεση συνδρομή τους στη χθεσινή θεομηνία, ακόμα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και να διαβεβαιώσω τους κατοίκους ότι όλες οι δημοτικές υπηρεσίες θα βρίσκονται, όπως πάντα, στο πλευρό των πληγέντων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.