Σαμός: Διαδήλωση κατοίκων στους Μυτιληνιούς – Αντιδρούν έντονα στη δημιουργία hot spot στο στρατόπεδο Μοσχονά (φωτό)

Σαμός: Διαδήλωση κατοίκων στους Μυτιληνιούς – Αντιδρούν έντονα στη δημιουργία hot spot στο στρατόπεδο Μοσχονά (φωτό)

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι του χωριού Μυτιληνιοί στη Σάμο, θέλοντας να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στη δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο κλειστό στρατόπεδο Μοσχονά.

Όπως μετέδωσε ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, στην ομιλία του ο πρόεδρος των Μυτιληνιών, Γιώργος Ελευθερόγλου, αναφέρθηκε στο αίτημα της κοινότητας και του δήμου για παραχώρηση μέρος του στρατοπέδου για τη δημιουργία παιδικής χαράς, νηπιαγωγείου, δομών υγείας και γενικά για κοινωνικές δομές.

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, όσο και ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, τοποθετήθηκαν κατά της δημιουργίας νέου ΚΥΤ και ζήτησαν την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.

Στη συνάντηση μίλησαν εκπρόσωπος της εκκλησίας, αυτοδιοικητικοί της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων. Ένταση υπήρξε όταν ο λόγος δόθηκε στον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και στον εκπρόσωπο της πανσαμιακής επιτροπής για την Ειρήνη, όταν παραλλήλισαν τους Έλληνες που μετανάστευαν στο εξωτερικό με τους μετανάστες που φτάνουν σήμερα στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.