Γκάφα της αστυνομίας: Τι συνέβη με την μεγαλύτερη χασισοφυτεία της Ελλάδας;

Γκάφα της αστυνομίας: Τι συνέβη με την μεγαλύτερη χασισοφυτεία της Ελλάδας;

Πριν από μερικές ημέρες, η αστυνομία ανακοίνωσε τον εντοπισμό της «μεγαλύτερης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης έως τώρα στην ελληνική επικράτεια». Ωστόσο, νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δίνουν διαφορετική τροπή στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία ξερίζωσε και κατάσχεσε πάνω από 10.500 δενδρύλλια από τη συγκεκριμένη φυτεία στην Καρδίτσα και συνέλαβε έναν 44χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Στη δικογραφία, περιλαμβάνεται ακόμη ένας 24χρονος που αναζητείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το karditsapress.gr, κατά την απολογία του στον ανακριτή ο 44χρονος ανέφερε ότι πρόκειται για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και ότι ανήκει στον 24χρονο συγγενή του, με τον ίδιο να μην έχει σχέση.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που είχε πραγματοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, στελέχη της αστυνομίας ανέφεραν, σύμφωνα με τοπικά μέσα, πως ο 44χρονος είχε ομολογήσει ότι ήταν δική του η καλλιέργεια, καθώς και ότι ο ίδιος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές και βάσει νόμου δεν δικαιούται να καλλιεργήσει βιομηχανική κάνναβη. Πάντως μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 44χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως αναφέρει το KarditsaPress, ο 24χρονος φέρεται να είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και να διαθέτει την προβλεπόμενη από τον νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης, η έκταση των 3,5 στρεμμάτων είναι δηλωμένη στο σύστημα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Η αστυνομία είχε υποστηρίξει πως -μέχρι την ημέρα της συνέντευξης Τύπου- δεν είχε παρουσιαστει κάποιο νομιμοποιητικό έγγραφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες του KarditsaPress, έχει ζητηθεί εκτίμηση από γεωπόνους της ζημιάς από την εκρίζωση, ώστε να ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού δημοσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.