Παρασημοφορήθηκε ο Παναγιώτης Λασκαρίδης από τον Προκόπη Παυλόπουλο

Παρασημοφορήθηκε ο Παναγιώτης Λασκαρίδης από τον Προκόπη Παυλόπουλο

To παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, στον Πρόεδρο του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», Παναγιώτη Λασκαρίδη, απένειμε σήμερα, Πέμπτη (19/07/2018) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα από το διάλογο των κυρίων Παυλόπουλου – Λασκαρίδη:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας απονέμω το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής για το σύνολο της προσφοράς σας στον Τόπο μας. Ιδιαιτέρως όμως αναφέρομαι πρώτον, στην προσφορά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, του οποίου ηγείσθε, στις Τέχνες, στα Γράμματα, στην Ιστορία και στη Ναυτική Παράδοση. Δεύτερον, στην προσφορά σας προς το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα. Και, τρίτον, στην προσφορά σας στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ναυτιλία, υπό την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Εφοπλιστών.

Π. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε σήμερα. Και θα ήθελα να σκέφτομαι ότι η τιμή αυτή αντανακλάται στο έργο του Ιδρύματος – ορισμένοι εκ των συνεργατών μας είναι εδώ σήμερα – και στην οικογένειά μου που είναι κοντά μου και με στηρίζει όλη μου τη ζωή, και στους φίλους μου, που και αυτοί είναι εδώ σήμερα και είναι σαν δεύτερη οικογένειά μου. Και είμαι και ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ορισμένα από αυτά που αναφέρατε, και ορισμένα άλλα, έχουν ξεκινήσει με την δική σας υποστήριξη και με την δική σας πρωτοβουλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς η τιμή είναι για το ότι ευτύχισα να μπορέσω να βοηθήσω σε ορισμένα πράγματα και πάρα πολύ απλά, νομίζω ότι πρέπει όλοι, όσο μπορούμε, να βοηθάμε εκεί που η πατρίδα μας χρειάζεται. Όποιος δεν έχει τίποτα, δεν θα δίνει τίποτα, όποιος έχει λίγα θα δίνει λίγα και όποιος έχει πολλά, θα δίνει πολλά. Εγώ πάντως σας ευχαριστώ και πάλι. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων και σας διαβεβαιώ ότι όσο μπορώ, ακόμα και όπου χρειάζεται, θα προσπαθώ πάντα να βοηθώ. Και σας ευχαριστώ για την τεράστια αυτή τιμή που μου κάνετε, και για την υποστήριξή σας σε ορισμένες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.