ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

TΕΙ Θεσσαλίας: Βραβείο για τα μπισκότα χωρίς γλουτένη

TΕΙ Θεσσαλίας: Βραβείο για τα μπισκότα χωρίς γλουτένη

Απολαυστικά μπισκότα χωρίς γλουτένη με βιολογικό αλεύρι κάστανου, με άρωμα πορτοκαλιού και κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν “Chestnicks”, το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2018 και είναι δημιούργημα του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, του ΤΕΙ Θεσσαλίας που έχει έδρα την Καρδίτσα.

Το προϊόν αναπτύχθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Νικόλαο Ζάχο και Νικόλαο Λαμπράκη, υπό την επίβλεψη των κκ. Δρ Αθανασίου Μανούρα, καθηγητή και Όλγας Καλτσά, πανεπιστημιακού υποτρόφου του ίδιου Τμήματος με την υποστήριξη των κκ. Δρ Μάριου Τρίγκα, Επίκουρου καθηγητή του ΑΠΘ και Δρ. Ε. Μαλισσιόβα, επίκουρης καθηγήτριας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Μάλιστα η ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia Europe που θα διεξαχθεί στο Παρίσι στις 22-23 Οκτωβρίου 2018 στο πλαίσιο της έκθεσης Sial 2018.

«Η συμμετοχή η δική μου και των φοιτητών μου στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2018 αποσκοπούσε, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής κ. Μανούρας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια που συμμετείχα με ομάδες φοιτητών, πρωτίστως στην εμπειρία που αποκτούν οι φοιτητές κατά τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου καινοτόμου και πρωτότυπου τροφίμου, αλλά και στην ανάδειξη της αδιάκοπης και πολύχρονης ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας».

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι, συνεχίζει, το γεγονός ότι η εφαρμοσμένη έρευνα υψηλού επιπέδου που πραγματοποιείται στα εργαστήρια του τμήματος είναι μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί και να καταστεί γνωστή στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας. Ραντεβού στο Παρίσι και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το πρώτο βραβείο στην Ελλάδα, δεν παραλείπει να προσθέσει ο Δρ Αθανάσιος Μανούρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, για 6η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στο διαγωνισμό Ecotrophelia, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2018 στην Αίγλη Ζαππείου με συμμετοχή στην τελική του φάση οκτώ ομάδων από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας, εκ των οποίων προκρίθηκαν στον τελικό δύο ομάδες του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με δύο καινοτόμα προϊόντα. Τα ελληνικά προϊόντα, σημειώνει επίσης ο κ. Μανούρας, μπορούν με μεθοδικότητα και συνέπεια να γίνουν αναγνωρίσιμα στη διεθνή αγορά, ως πιο φυσικά, ή πιο οικολογικά, ή πιο ευεργετικά για την υγεία προϊόντα. Πλεονεκτούν ποιοτικά έναντι των πιο οικονομικών προϊόντων μαζικής παραγωγής που παράγονται σε άλλες χώρες (δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε ως προς την τιμή, αλλά ως προς την ποιότητα). Για να καταλήξει: «Η συγκυρία, παρά την κρίση, είναι ευνοϊκή γιατί η ελληνική διατροφή γίνεται γνωστή και αποδεκτή από όλο τον κόσμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.