ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα παιδιά της Συρίας κολυμπούν σε…«πισίνες»-κρατήρες – Μπάνιο στους λάκκους που άνοιξαν οι βόμβες (video)

Τα παιδιά της Συρίας κολυμπούν σε…«πισίνες»-κρατήρες – Μπάνιο στους λάκκους που άνοιξαν οι βόμβες (video)

Tα πιτσιρίκια στο Χαλέπι βρήκαν τρόπο να διασκεδάζουν τη δυστυχία, τη φτώχεια και τις σκληρές εικόνες που αντικρίζουν κάθε μέρα, με τις μάχες να μαίνονται στη χώρα τους. Η πόλη έχει πληγεί από τις βόμβες, οι οποίες όμως τους έδωσαν τη δυνατότητα να κάνουν… μπάνιο στους δρόμους. Τι εννοούμε; Οι κρατήρες που σχηματίστηκαν έγιναν αυτοσχέδιες πισίνες από τα παιδιά.

«Στο παρελθόν συνηθίζαμε να κολυμπάμε σε πισίνες στο κέντρο της πόλης, τώρα δροσιζόμαστε στους κρατήρες που δημιούργησαν οι βόμβες», τόνισε ο νεαρός Άσαντ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ένα άλλο παιδί εξηγεί ότι ζει χωρίς νερό και ηλεκτρικό για μέρες –άλλες οικογένειες δεν έχουν ούτε τρόφιμα- και τονίζει ότι πρέπει να βρουν ένα τρόπο να… δροσίζονται όταν μπορούν, διότι «έχει πολλή ζέστη και δε μπορούμε να κοιμηθούμε ούτε τη νύχτα».

Πάντως, δεν είναι λίγα τα παιδιά που βουτούν στα βρώμικα νερά των κρατήρων. Ούτε και οι ενήλικες όμως, καθώς ένας νεαρός λέει ότι «πολλοί έρχονται να κάνουν μπάνιο εδώ μετά τη δουλειά τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.