ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λέσβος: Βρετανοί τουρίστες επέστρεψαν μετά από 40 χρόνια για να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους

Λέσβος: Βρετανοί τουρίστες επέστρεψαν μετά από 40 χρόνια για να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους

Πριν από 40 χρόνια, το 1978, ζευγάρι Βρετανών γνώρισε στις διακοπές του στη Λέσβο μία ιδιοκτήτρια ταβέρνας και της έδωσε μία υπόσχεση που όπως φάνηκε δεν την ξέχασε ποτέ.

Τότε, είχαν βγάλει μια φωτογραφία μαζί της και της είχαν υποσχεθεί πως όταν γυρίσουν στην πατρίδα τους, θα την εμφανίσουν και θα της την στείλουν και γι’ αυτό τους έγραψε τη διεύθυνση αποστολής.

Το ζευγάρι γύρισε στον τόπο του, εμφάνισε τη φωτογραφία, αλλά δεν την έστειλε ποτέ. Οχι, πως το ξέχασε αλλά επειδή δεν μπορούσε να καταλάβει τα γράμματά της.

Σαράντα χρόνια μετά, αποφάσισε να επιστρέψει στην ταβέρνα της Λέσβου και να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Οπως περιγράφουν στην Telegraph, αφού νοίκιασαν ένα σκούτερ, πήγαν να δουν εάν η ταβέρνα ήταν ακόμα εκεί. Και ήταν… σχεδόν κρυμμένη κάτω από πεύκα.

«Αυτή είναι», φώναξε η Σούζαν στον Στέφεν και κατευθύνθηκαν προς την ταβέρνα. Προς απογοήτευσή τους, η ταβέρνα ήταν ερειπωμένη με τη σκουριασμένη κλειδαριά να αποκαλύπτει την εγκατάλειψη.

Το ζευγάρι κοίταξε γύρω και είδε μια πινακίδα όπου τους οδηγούσε σε ένα χωριό, όπου και βρέθηκαν μερικά λεπτά αργότερα.

Η μοναδική ταβέρνα στο χωριό βρισκόταν στη σκιά μιας καρυδιάς. Το ζευγάρι κάθισε σε ένα τραπέζι και αφού παρήγγειλε χταπόδι και μια χωριάτικη, έδειξε τη φωτογραφία στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας. Εκείνος φώναξε ένα νεαρό αγόρι, γύρω στα 20, που με σπαστά αγγλικά τους εξήγησε πως η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας ήταν πλέον 95 χρονών και ζούσε σε σπίτι στον λόφο.

Αφού τελείωσαν τη λεμονάδα τους, πήραν τον δρόμο για το σπίτι της ηλικιωμένη. Το νεαρό αγόρι εξήγησε στην ηλικιωμένη τι κάνει το ζευγάρι στην αυλή της και εκείνη τους χαμογέλασε.

Η Σούζαν της έδειξε τη φωτογραφία και αφού χαμογέλασε, ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.