ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διώκεται ποινικά ο Λαυρεντιάδης για την υπόθεση ELFE – ΔΕΠΑ

Διώκεται ποινικά ο Λαυρεντιάδης για την υπόθεση ELFE – ΔΕΠΑ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οκτώ μήνες μετά την μήνυση που είχε υποβάλλει κατά της εταιρείας η νέα διοίκηση προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της εταιρείας Φωσφορικών λιπασμάτων (ELFE) και των υπέρογκων χρεών της προς τη ΔΕΠΑ.

Σήμερα οι οφειλές της Επιχείρησης προς την Εταιρεία Παροχής Αερίου ξεπερνούν τα 110 εκατομμύρια ευρώ, όταν η εταιρεία λιπασμάτων, πριν την μεταβίβασή της στον επιχειρηματία χρωστούσε περίπου τα μισά. Ενόψει ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, το χρέος αυτό αποτελεί μεγάλο βαρίδι και αναζητούνται οι βέλτιστες λύσεις, δεδομένου ότι η εταιρεία συνεχίζει να προμηθεύεται αέριο.

Η υπόθεση με την ELFE θεωρείται η θρυαλλίδα για την καρατόμηση πριν από περίπου 1 χρόνο της προηγούμενης διοίκησης υπό τους κύριους Κιτσάκο και Σπανούδη, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι επέδειξαν μεγάλη ανοχή προς τα λιπάσματα, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το χρέος. Η ΔΕΠΑ, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης και υπό την πίεση των μετόχων, είχε αποφασίσει η ELFE να προεξοφλεί τις προμήθειες αερίου με μετρητά και επιταγές της εταιρείας.

Μέχρι τότε τα Λιπάσματα ακολουθούσαν πολιτική εξόφλησης των οφειλών μέσω μεταχρονολογημένων επιταγών εταιρειών συνδεδεμένων με την ΔΕΠΑ, με αποτέλεσμα να φουσκώνει το χρέος. Ωστόσο το σχεδιασμό ανέτρεψαν το Πρωτοδικείο Καβάλας, το οποίο αποφάνθηκε ότι η ELFE μπορεί να συνεχίσει τις προμήθειες αερίου εξοφλώντας σε εβδομαδιαία βάση τις οφειλές με επιταγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα διοίκηση με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Δημήτρη Τζώρτζη και αντίστοιχα Πρόεδρο τον κ. Βελισσάριο Δότση, τον περασμένο Δεκέμβριο κατέθεσε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη μήνυση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων. Η μήνυση αυτή έφερε την άσκηση της ποινικής δίωξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.