ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ποινική δίωξη στις δύο ψυχοπαθείς τσιγγάνες από τη Βουλγαρία που βανδάλιζαν εκθέματα μουσείων

Ποινική δίωξη στις δύο ψυχοπαθείς τσιγγάνες από τη Βουλγαρία που βανδάλιζαν  εκθέματα μουσείων

Αργά σήμερα το μεσημέρι, οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για βανδαλισμό στο μουσείο Μπενάκη και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο οδηγήθηκαν ενώπιον του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων με τις δύο γυναίκες να αρνούνται την κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να προκαλέσουν φθορές στα εκθέματα και πως το λάδι που χρησιμοποιούσαν ήταν ηλιέλαιο με μύρο. Μια εκ των δύο μάλιστα, φέρεται ότι έχει ασπαστεί θρησκευτική αίρεση σύμφωνα με την οποία τα εκθέματα πρέπει να μυρώνονται γιατί εξαγνίζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δεύτερη γυναίκα, υποστηρίζει ότι απλώς ακολούθησε την πρώτη, ωστόσο και οι δύο θα βρεθούν σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης (στις 25 Σεπτεμβρίου 2018) καθώς το λάδι που βρέθηκε στην κατοχή τους εστάλη από την Εισαγγελία στο Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί η σύνθεσή του, αλλά και το εάν προκαλεί φθορές. Εως τότε, οι δύο γυναίκες θα παραμείνουν ελεύθερες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.