Τσαρλς Μάνσον: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο διαβόητος αρχηγός της θρησκευτικής αίρεσης δολοφόνων (φωτό, βίντεο)

Τσαρλς Μάνσον: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο διαβόητος αρχηγός της θρησκευτικής αίρεσης δολοφόνων (φωτό, βίντεο)

Σε ηλικία 83 ετών από φυσικά αίτια έφυγε από τη ζωή ο διαβόητος δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε μπει εκτάκτως στο νοσοκομείο Bakerfield και νοσηλευόταν, συνοδευόμενος από πέντε αστυνομικούς.

Ήταν η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που ο Μάνσον «έβγαινε» από τις φυλακές Corcoran για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τον περασμένο Ιανουάριο έμεινε πολλές μέρες στο νοσοκομείο Μπέικερσφιλντ. Πηγές μάλιστα ανέφεραν πως έπασχε από σοβαρή αρρώστια.

Τη δεκαετία του 1960 ο Μάνσον, που είχε ανάμεσα στα φρύδια ένα τατουάζ-σβάστικα, συγκέντρωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μια ομάδα ανθρώπων και σχημάτισε την εκγληματική οργάνωση-αίρεση «Οικογένεια Μάνσον», τα μέλη της οποίας έτρεφαν απόλυτη λατρεία στο πρόσωπό του.

Το καλοκαίρι του 1969 ζήτησε από τις νεαρότερες ακολούθους του να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους με στόχο να προκληθούν φυλετικές συγκρούσεις. Ενώ έδινε εντολές για τους φόνους, δεν συμμετείχε σε αυτούς.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η Σάρον Τέιτ, η σύζυγος του Ρoμάν Πολάνσκι που ήταν 8 μηνών έγκυος και μαχαιρώθηκε 16 φορές από τα μέλη της οργάνωσης.

Το 1971 καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά αργότερα οι ποινές τους μετατράπηκαν σε 9 φορές ισόβια σύμφωνα με το CNN.

Δείτε αναλυτικά τα βίαια εγκλήματα του Τσαρλς Μάνσον:

Έμεινε στη φυλακή σχεδόν 45 χρόνια. Σόκαρε τον κόσμο το καλοκαίρι του 1969 όταν έδωσε εντολή στους «πιστούς» του να αρχίσουν ένα κύμα δολοφονιών. Στόχος να προκαλέσουν φυλετικές συγκρούσεις.

Από τους πρώτους που έμαθαν για τον θάνατό του ήταν οι συγγενείς των θυμάτων του, ενώ το αποκάλυψε η Ντέμπρα Τέιτ, αδερφή της Σάρον Τέιτ.

Τη δεκαετία του 1960 ο Μάνσον, πρώην κατάδικος, συγκέντρωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μια ομάδα ανθρώπων και σχημάτισε την οργάνωση «Οικογένεια Μάνσον», τα μέλη της οποίας έτρεφαν απόλυτη λατρεία προς το πρόσωπό του. Το καλοκαίρι του 1969 ζήτησε από τις νεαρότερες ακολούθους του να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους, στο πλαίσιο του σχεδίου του, σύμφωνα με την εισαγγελία, να προκαλέσει φυλετικές συγκρούσεις.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η Σάρον Τέιτ, η σύζυγος του σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι που ήταν έγκυος οκτώ μηνών. Δέχθηκε 16 μαχαιριές από τα μέλη της οργάνωσης του Μάνσον.

Το 1971 καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τέσσερα μέλη της οργάνωσής του. Αργότερα οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.