ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ολλανδία: Η αστυνομία απέλυσε… αετούς και αρουραίους! (βίντεο)

Ολλανδία: Η αστυνομία απέλυσε… αετούς και αρουραίους! (βίντεο)

Το αρκετά φιλόδοξο σχέδιο της ολλανδικής αστυνομίας να εκπαιδεύσει αετούς και αρουραίους, ώστε να γίνουν… επιχειρησιακοί στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία, με αποτέλεσμα πτηνά και τρωκτικά να περάσουν στην ανεργία.

Η ολλανδική αστυνομία είχε εκπαιδεύσει αετούς για να κυνηγούν τα drones όταν πετούν σε απαγορευμένες ζώνες, ωστόσο τα πτηνά αποδείχτηκαν υπερβολικά ανυπάκουα και η συντήρησή τους κοστίζει πολύ.

Το να εκπαιδεύσεις έναν αετό είναι ένα πολύ ακριβό και σύνθετο «σπορ», όπως κατάλαβε η εθνική αστυνομία η οποία αναγκάστηκε να απολύσει τους απείθαρχους αετούς. Όπως αναφέρει το nltimes.nl, η αστυνομία είχε αγοράσει τα πουλιά όταν ήταν ακόμα νεοσσοί.

Η εταιρεία Guard from Above εκπαίδευσε πολλούς αετούς για λογαριασμό της αστυνομίας και κατόπιν έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τα κατορθώματά τους. σε αυτό το βίντεο, φαίνεται μία επιτυχημένη επίδειξη καθώς ο αετός εφορμά σε ένα drone, το αρπάζει και κατόπιν προσγειώνεται λίγα μέτρα πιο πέρα, με τη λεία του ακόμη γαντζωμένη στα νύχια του.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=b5DEg2qZzkU

Αφότου εντάχθηκαν στο δυναμικό των σωμάτων ασφαλείας, οι αετοί εμφανίστηκαν δημοσίως δύο φορές, σε εκδηλώσεις στο Ρότερνταμ και τις Βρυξέλλες, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν. Όπως εξήγησε η αστυνομία, δεν ήταν σίγουρη πώς θα αντιδρούσαν απέναντι σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία της Ολλανδίας ωστόσο είχε πρωτοτυπήσει και σε άλλον έναν τομέα αυτόν της ανεύρεσης εκρηκτικών. Για αυτό το σκοπό είχε «προσλάβει» αρουραίους με σκοπό να τους εκπαιδεύσει να εντοπίζουν εκρηκτικά, ανθρώπινα λείψανα και λαθραία τσιγάρα. Ωστόσο και αυτό το πείραμα απέτυχε με την αστυνομία να απολύει και τους αρουραίους καθώς τα τρωκτικά δεν θα μπορούσαν να γίνουν «επιχειρησιακώς μάχιμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.