ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ξεκινούν ξανά οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines

Ξεκινούν ξανά οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας, το σκάφος Seabed Constructor που χρησιμοποιείται από την αμερικανική εταιρία Ocean Infinity για τον εντοπισμό της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που αγνοείται από το 2014, έφθασε στην προκαθορισμένη περιοχή και ξεκίνησε ξανά τις έρευνες.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η Ocean Infinity ξεκίνησε τις έρευνες, ενεργοποιώντας το πρώτο αυτόνομο υποβρύχιο σκάφος (AUV) στις 02:55 τοπική ώρα (21:55 ώρα Ελλάδας) χθες.

Το Seabed Constructor μεταφέρει οκτώ τέτοια σκάφη, εξοπλισμένα με αισθητήρες, ανιχνευτές και κάμερες. Η Ocean Infinity δήλωσε ότι τα σκάφη αυτά έχουν την δυνατότητα να χτενίζουν 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα την ημέρα, πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες, το οποίο σημαίνει ότι θα καλύψουν ολόκληρη την περιοχή των ερευνών μέσα σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας υπέγραψε νωρίτερα αυτό τον μήνα μια συμφωνία με την Ocean Infinity, η οποία δίνει στην αμερικανική εταιρία περιθώριο 90 ημερών για να εντοπίσει το αγνοούμενο αεροσκάφος Η συμφωνία είναι του τύπου «no cure no fee», που σημαίνει ότι η εταιρία δεν θα λάβει αμοιβή εάν οι έρευνες αποβούν άκαρπες,. Εάν βρεθούν τα συντρίμμια ή το μαύρο κουτί, η Μαλαισία θα καταβάλει έως και 70 εκατ. δολάρια στην εταιρία, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που θα έχει ερευνηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πτήση MH370, από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.