ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Απελάθηκε από την Ουκρανία ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι

Απελάθηκε από την Ουκρανία ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι

Οι ουκρανικές αρχές προχώρησαν σε νέα σύλληψη του Μιχαήλ Σαακασβίλι, του πρώην πρόεδρου της Γεωργίας και στην απέλασή του στην Πολωνία. Η συνοριοφυλακή ανακοίνωσε ότι ο πρώην Γεωργιανός πρόεδρος «βρίσκονταν παράνομα» σε ουκρανικό έδαφος και παραβίασε την εγχώρια νομοθεσία.

Νωρίτερα, το κόμμα που ίδρυσε ο Σαακασβίλι στην Ουκρανία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο ηγέτης του συνελήφθη σε ένα εστιατόριο, στο κέντρο του Κιέβου, από ένστολους που δεν έφεραν διακριτικά. Στην επίσημη σελίδα του Σαακασβίλι στο Fabebook αλλά και σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, τον απήγαγαν «άγνωστοι μασκοφόροι» που επέβαιναν «σε τρία λευκά ημιφορτηγά».

Του έχει αφαιρεθεί η ουκρανική υπηκοότητα

Αρχικά, ο Σαακασβίλι ήταν στενός σύμμαχος του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο. Όμως στη συνέχεια έγινε σφοδρός πολέμιός του, με αποτέλεσμα πέρυσι να του αφαιρεθεί η ουκρανική υπηκοότητα που του παραχωρήθηκε το 2015.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σαακασβίλι μπήκε δια της βίας στην Ουκρανία, από την Πολωνία όπου βρισκόταν έως τότε, με τη βοήθεια πολλών εκατοντάδων υποστηρικτών του. Είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο στο Κίεβο, αλλά αφέθηκε πολύ γρήγορα ελεύθερος. Κατηγορήθηκε τότε ότι επιχείρησε «να καταλάβει δια της βίας την εξουσία» οργανώνοντας διαδηλώσεις. Σύμφωνα με τις ουκρανικές εισαγγελικές αρχές τις κινητοποιήσεις αυτές χρηματοδοτούσε το περιβάλλον του φιλορώσου πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ο οποίος ανατράπηκε το 2014.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 49χρονος Σαακασβίλι υπήρξε πρόεδρος της πατρίδας του, της Γεωργίας, για 9 χρόνια μέχρι το 2013. Έφυγε στην Ουκρανία μετά τη λαϊκή εξέγερση στη χώρα του και ο Ποροσένκο τον διόρισε κυβερνήτη (2015-16), αλλά στη συνέχεια στράφηκε εναντίον του και κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές για εκτεταμένη διαφθορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.