ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Φοιτήτρια «κόπηκε» γιατί η καθηγήτρια της δεν πιστεύει πως υπάρχει χώρα με το όνομα Αυστραλία!

ΗΠΑ: Φοιτήτρια «κόπηκε» γιατί η καθηγήτρια της δεν πιστεύει πως υπάρχει χώρα με το όνομα Αυστραλία!

Υπάρχει ένα παλιό αστείο που θέτει ως ερώτημα γιατί οι Αμερικανοί κάνουν τόσο συχνά πολέμους, με την απάντηση να είναι, γιατί πρέπει να μάθουν λίγη γεωγραφία και όπως φαίνεται μόνο αστείο δεν είναι τελικά. Μια φοιτήτρια άκουσε την καθηγήτριά της στο πανεπιστήμιο, να την «κόβει» από τις γραπτές εξετάσεις γιατί συνέκρινε τις ΗΠΑ με μια χώρα που όπως της είπαν δεν υπάρχει!

Αυτά έπαθε η Ashley Arnold, φοιτήτρια κοινωνιολογίας στο Southern New Hampshire University, που έπρεπε να συγκρίνει κάτι κοινωνικούς δείκτες των ΗΠΑ σε σχέση με κάποιο άλλο κράτος. Η Arnold αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την Αυστραλία και είδε το γραπτό της να μηδενίζεται, καθώς η καθηγήτρια σχολίασε πως «η Αυστραλία είναι ήπειρος, όχι χώρα»!

«Στην αρχή πίστεψα πως έκανε πλάκα», είπε η 27χρονη, «δεν μπορεί να το λέει σοβαρά. Όσο συνέχισα να διαβάζω όμως, κατάλαβα πως το έλεγε στα σοβαρά. Και με την εκπαίδευσή της, την ειδημοσύνη της, ποιος δεν ξέρει πως η Αυστραλία είναι χώρα;».

Όταν πήγε μάλιστα να τη βρει και να διαμαρτυρηθεί, η καθηγήτρια ήταν ανένδοτη! Η φοιτήτρια της έστειλε με mail την επίσημη κρατική ιστοσελίδα της Αυστραλίας, ακόμα και την ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών που τη συμπεριλαμβάνουν στις χώρες-μέλη τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τώρα το παλεύει με την πρυτανεία του πανεπιστημίου ώστε να εξεταστεί η εργασία της από άλλο καθηγητή, κάποιον που να δέχεται πως η Αυστραλία είναι κράτος! Το πανεπιστήμιο πάντως αναγκάστηκε να εκδώσει μια ανακοίνωση: «Στο Southern New Hampshire University, έχουμε καθηγητές με υψηλά επίπεδα αριστείας και παλεύουμε για να παρέχουμε στους φοιτητές μας προγράμματα υψηλής ποιότητας. Στο θέμα που ανέκυψε, η φοιτήτρια είχε δίκιο»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.