ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυστραλία: Διάσωση βγαλμένη από ταινία – Ναυαγοί σε ερημονήσι έγραψαν «βοήθεια» στην άμμο και σώθηκαν! (φωτό)

Αυστραλία: Διάσωση βγαλμένη από ταινία – Ναυαγοί σε ερημονήσι έγραψαν «βοήθεια» στην άμμο και σώθηκαν! (φωτό)

Η απίστευτη ιστορία ενός ζευγαριού ναυαγών στην Αυστραλία η οποία δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις κινηματογραφικές ταινίες, ήρθε στο φως τη δημοσιότητας και κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Το ζευγάρι έγραψε με τεράστια γράμματα τη λέξη «ΒΟΗΘΕΙΑ» στην άμμο και σώθηκαν!

Είχαν πάει για ψάρεμα στα νησιά Percy ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, όταν η μήκους πέντε μέτρων λέμβος τους έπεσε στα βράχια.

Νωρίτερα είχαν αναζητήσει καταφύγιο ανοικτά της νήσου Avoid μέχρι να περάσουν τρεις απανωτές καταιγίδες, αλλά γύρω στη μία τη νύχτα τεράστια κύματα ύψους πέντε μέτρων τους παρέσυραν στα βράχια. Μουσκεμένοι, με εκδορές στο σώμα κατάφεραν να βγουν στην ακτή, όπου πέρασαν τη νύχτα. Όταν ξημέρωσε και καθάρισε ο ουρανός έθεσαν σε λειτουργία τον φορητό φάρο έκτακτης ανάγκης κι έγραψαν το τεράστιο μήνυμα στην άμμο.

Ευτυχώς ένα ελικόπτερο των αυστραλιανών αρχών που τους αναζητούσε βρισκόταν σε απόσταση 20 χλμ κι εντόπισε το σήμα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook το σωστικό συνεργείο: «Το πλήρωμά μας βρήκε το λίαν ανακουφισμένο ζευγάρι να κουνά τα χέρια από την ακτή και είδε ξεκάθαρα ότι είχαν γράψει με τεράστια γράμματα τη λέξη ΒΟΗΘΕΙΑ στην άμμο.»

Οι διασώστες παρέλαβαν σώους και αβλαβείς τους τυχερούς μέσα στην ατυχία τους ναυαγούς οκτώ ώρες μετά το ναυάγιο και τους μετέφεραν σε άλλο νησί, απ’ όπου η αστυνομία τους βοήθησε να φθάσουν στο σπίτι τους στο Clairview του Κουίνσλαντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.