ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δεν θα το πιστεύετε ποια είναι η ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της κοκαΐνης

Δεν θα το πιστεύετε ποια είναι η ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της κοκαΐνης

Νέα μελέτη από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας αποδεικνύει ποια είναι η πόλη στην Ευρώπη όπου η κοκαΐνη «κυριαρχεί».

Η Ισπανία είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και η Βαρκελώνη ακόμη δημοφιλέστερος, μόνο που τελικά υπάρχουν και κρυμμένοι λόγοι πίσω από την ταξιδιωτική της απήχηση.Όπως μας λέει στην «Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά» ο EMCDDA, στην καταλανική πόλη καταναλώνονται κάθε μέρα 965,2mg κοκαΐνης ανά 1.000 κατοίκους!

Όχι βέβαια πως είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη με νούμερα που ζαλίζουν, καθώς και η Ελβετία έχει αρκετές πόλεις στη λίστα με το top ten (Ζυρίχη, Γενεύη, Βασιλεία, Βέρνη κ.ά.), την ίδια ώρα που και στο βρετανικό Μπρίστολ κάνει πάρτι η κοκαΐνη με 754,7mg ανά 1.000 κατοίκους.

Οι επιστήμονες κοίταξαν στους… υπονόμους των πόλεων για κατάλοιπα κοκαΐνης, μια ερευνητική μέθοδος που έχει αποδείξει την αξία της σε τέτοιου είδους μελέτες. «Η ανάλυση των υπονόμων της πόλης είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιστημονική μέθοδος με δυνατότητα να παρακολουθεί δεδομένα πραγματικού χρόνου σε γεωγραφικές και προσωρινές τάσεις στην παράνομη χρήση ναρκωτικών», μας λέει σχετικά η μελέτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που μετρούν ουσιαστικά οι επιστήμονες είναι η περιεκτικότητα των ναρκωτικών στα ανθρώπινα ούρα. Και τα επίπεδα της Βαρκελώνης ήταν τα μεγαλύτερα που σημειώθηκαν ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που συνεχίζει να ελέγχει τους υπονόμους της τα τελευταία εφτά χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.