ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ινδός πολιτικός λέει πως το ίντερνετ εφευρέθηκε στην αρχαία Ινδία

Ινδός πολιτικός λέει πως το ίντερνετ εφευρέθηκε στην αρχαία Ινδία

Μπορεί «πατέρας» του ίντερνετ να θεωρείται ο Λονδρέζος Τιμ Μπέρνερς Λι, ένας Ινδός υπουργός όμως έχει μία άλλη εκδοχή να προτείνει, προσφέροντας άφθονο γέλιο στους Ινδούς συμπατριώτες του – και όχι μόνο.

Ο Biplab Deb, επικεφαλής του κρατιδίου Tripura στα βορειοανατολικά της Ινδίας, υποστήριξε πως το ίντερνετ εφευρέθηκε πριν χιλιάδες χρόνια από τους αρχαίους Ινδούς.

Το επιχείρημά του ήταν μία αναφορά στο ινδουιστικό έπος Μαχαμπαράτα, η συγγραφή του οποίου τοποθετείται περίπου στον 8ο π.Χ αιώνα. Το Μαχαμπαράτα είναι ένα από τα τρία σημαντικότερα έπη της Ινδίας, μαζί με τα Ραμαγιάνα και Μεγάλες Πουράνες.

Ο Deb ισχυρίστηκε πως η μάχη του Kurukshetra, που περιγράφεται στο Μαχαμπαράτα, αποδεικνύει την ύπαρξη όχι μόνο του ίντερνετ αλλά και της δορυφορικής τεχνολογίας στην αρχαία Ινδία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του, το γεγονός πως ο Sanjaya, ένας από τους χαρακτήρες του έπους, μπόρεσε να δώσει στον βασιλιά Dhritarashtra λεπτομερή περιγραφή μιας μάχης, που γινόταν σε μεγάλη απόσταση, αποδεικνύει πως η Ινδία είχε πρόσβαση και στις δύο τεχνολογίες.

Ο Deb, όπως σημειώνει το BBC, προστίθεται στον μακρύ κατάλογο Ινδών πολιτικών – ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι – οι οποίοι έχουν υποστηρίξει πως η σύγχρονη τεχνολογία επινοήθηκε στην αρχαία Ινδία. Ο Μόντι είχε πει το 2014 σε συνάντηση με γιατρούς και προσωπικό νοσοκομείο της Μουμπάι πως η αισθητική χειρουργική υπήρχε στην αρχαία Ινδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Satyapal Singh προκάλεσε αίσθηση όταν είπε πως η πρώτη αναφορά σε αεροπλάνο εντοπίζεται στο αρχαίο ινδουιστικό έπος Ραμαγιάνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.