«Πράσινο φως» μετά τα crash tests για την νέα προεδρική λιμουζίνα του Βλ. Πούτιν

«Πράσινο φως» μετά τα crash tests για την νέα προεδρική λιμουζίνα του Βλ. Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ με δηλώσεις του στην εφημερίδα Izvestia εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τη νέα του πολυτελή λιμουζίνα πολύ σύντομα και πάντως πριν την ορκωμοσία του τον Μάιο.

Σύμφωνα με τον Μαντούροφ το νέο προεδρικό αυτοκίνητο μάρκας «Κορτέζ» πέρασε πρόσφατα με επιτυχία όλα τα απαραίτητα crash tests και είναι έτοιμο να διατεθεί στην υπηρεσία του Ρώσου προέδρου.

Το πρότζεκτ «Κορτέζ» ξεκίνησε το 2012 με στόχο την κατασκευή αυτοκινήτων για υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους και αποτελεί ζήτημα γοήτρου για τη Μόσχα, που επιθυμεί να αποδείξει πως η Ρωσία έχει την δυνατότητα να κατασκευάζει οχήματα με υψηλό επίπεδο ασφάλειας, αξιοπιστίας και σχεδιασμού. Ο Ρώσος υπουργός υποστήριξε πως αμφιβάλλει αν ο Πούτιν θα έχει τον χρόνο να δοκιμάσει σύντομα το νέο του απόκτημα και απέφυγε να υποσχεθεί ότι ο Πούτιν θα προσέλθει στην τελετή ορκωμοσίας τον Μάιο με την πολυτελή λιμουζίνα.

Πάντως, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Izvestia, η προεδρική λιμουζίνα θα έκανε το «ντεμπούτο» της την ημέρα της ορκωμοσίας του Ρώσου προέδρου μετά τις εκλογές της 18ης Μαρτίου.

«Οι τεχνολογίες και η τεχνογνωσία που αναπτύξαμε στο πλαίσιο αυτού του πρότζεκτ είναι αποτελεσματικές. Το αυτοκίνητο σύντομα θα παρουσιαστεί στο κοινό. Οι ειδικοί θα μπορούν να το δουν κατά την διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Αυτοκινήτου στη Μόσχα το φθινόπωρο», δήλωσε ο Ντενίς Μαντούροφ.

Οι ηγέτες στη Σοβιετική Ένωση συνήθιζαν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα κατασκευασμένα στη Ρωσία, όπως ήταν η επταθέσια λιμουζίνα ZIL-41047 αλλά από το 1991 το Κρεμλίνο άρχισε να αγοράζει για το στόλο του γερμανικά αυτοκίνητα.

Το πρότζεκτ «Κορτέζ» έχει στόχο να αντικαταστήσει αυτά τα οχήματα με αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στη Ρωσία αλλά και να αυξήσει σταδιακά τον αριθμό των ανταλλακτικών τους που παράγονται στην εγχώρια αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.