ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εκτελέστηκε ο 83χρονος βαρυποινίτης βομβιστής στις ΗΠΑ

Εκτελέστηκε ο 83χρονος βαρυποινίτης βομβιστής στις ΗΠΑ

Η πολιτεία της Αλαμπάμα προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στην εκτέλεση ενός 83χρονου βομβιστή δολοφόνου, του γηραιότερου ανθρώπου που εκτελείται στη σύγχρονη περίοδο της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ.Ο Γουόλτερ Μούντι εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο Άτμορ χωρίς ο ίδιος να κάνει κάποια τελευταία δήλωση, σύμφωνα με αξιωματούχους της φυλακής. Ήταν η όγδοη εκτέλεση φέτος στις ΗΠΑ.

Ο γηραιότερος που εκτελείται από το 1976
Ο Μούντι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που εκτελείται από το 1976, όταν επανήλθε σε ισχύ η θανατική ποινή από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Death Penalty Information Center. Μέχρι τώρα ο γηραιότερος εκτελεσθείς θανατοποινίτης ήταν ο Τζον Νίξον, ο οποίος ήταν 77 ετών όταν θανατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 στο Μισισιπί.

Ο Μούντι καταδικάστηκε σε θάνατο για την αποστολή πακέτου-βόμβας το 1989 που σκότωσε τον 58χρονο δικαστή Ρόμπερτ Βανς και την αποστολή μίας ακόμα βόμβας που σκότωσε τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρόμπερτ Ρόμπινσον στην Τζόρτζια.

Ο Μούντι, που πέρασε πάνω από 20 χρόνια στη φυλακή περιμένοντας την εκτέλεσή του, υποστήριζε ότι ήταν αθώος και η εκτέλεσή του καθυστέρησε καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέταζε αίτηση της τελευταίας στιγμής για απονομή χάριτος, την οποία απέρριψε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.