ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Ισραηλινοί απαιτούν από τον Άσαντ να διώξει τους Ιρανούς από την Συρία

Οι Ισραηλινοί απαιτούν από τον Άσαντ να διώξει τους Ιρανούς από την Συρία

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν κάλεσε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ «να διώξει τους Ιρανούς», την επομένη μιας πρωτοφανούς στρατιωτικής κλιμάκωσης ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν σε συριακό έδαφος.

Ο κ. Λίμπερμαν επισκέφθηκε το τμήμα του συριακού Γκολάν που έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί εδώ και δεκαετίες – παράνομα – από το Ισραήλ. «Δράττομαι της ευκαιρίας για να απευθύνω αυτό το μήνυμα στον Άσαντ: διώξτε τους Ιρανούς, διώξτε τον Γκασέμ Σουλεϊμανί και την Κοντς», είπε ο Ισραηλινός υπουργός.

Ο Ιρανός στρατηγός Γκασέμ Σουλεϊμανί διοικεί την ταξιαρχία Κοντς, υπεύθυνη για τις εξωτερικές επιχειρήσεις του Στρατού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων που δρα παράλληλα με τον τακτικό ιρανικό στρατό και διαθέτει, όπως και εκείνος, τρεις κλάδους, δυνάμεις ξηράς, ναυτικό και αεροπορία.

«Δεν σας εξυπηρετούν, το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν και η παρουσία τους προκαλεί μόνο ζημιές και προβλήματα», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε το πρωί της Πέμπτης δεκάδες ιρανικούς, όπως υποστηρίζει, στρατιωτικούς στόχους στη Συρία, σε αντίποινα για την εκτόξευση, από ιρανικές δυνάμεις όπως λέει, περίπου 20 ρουκετών προς τις θέσεις του στο Γκολάν, από την άλλη πλευρά της οροθετικής γραμμής.

Έπειτα από δεκαετίες εχθρότητας εξ αποστάσεως και εβδομάδες αυξανόμενων εντάσεων γύρω από τη Συρία, είναι η πιο σοβαρή σύγκρουση των ισραηλινών συμφερόντων με τα ιρανικά συμφέροντα από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν πιστεύω ότι έχει λήξει εντελώς», είπε ο κ. Λίμπερμαν, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση. «Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και προηγούμαστε των γεγονότων με υπεύθυνο και αποφασιστικό τρόπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.