ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ιράν: 11 νεκροί από κατανάλωση άγριων μανιταριών – Πάνω από 800 άτομα δηλητηριάστηκαν

Ιράν: 11 νεκροί από κατανάλωση άγριων μανιταριών – Πάνω από 800 άτομα δηλητηριάστηκαν

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν και τουλάχιστον έντεκα έχασαν τη ζωή τους στο Δυτικό Ιράν, μετά από κατανάλωση άγριων μανιταριών.

Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από κατανάλωση μανιταριών σε όλον τον πλανήτη.

Για τη δηλητηρίαση από μανιτάρια δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, απαιτείται η μεταμόσχευση ύπατος, προκειμένου να διασωθεί ο ασθενής.

Σύμφωνα με το σύστημα Υγείας του Ιράν, οι εκατοντάδες δηλητηριάσεις ανθρώπων από άγρια μανιτάρια, καταγράφηκαν μετά από τις ανοιξιάτικες μπόρες που έπληξαν την περιοχή. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, το νερό ενδεχομένως να ήταν τοξικό, «μολύνοντας» τα μανιτάρια, τα οποία κατανάλωσαν χιλιάδες άνθρωποι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τα άτομα που νοσηλεύονται, τουλάχιστον 50 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους. Οι δηλητηριασθέντες προέρχονται από τις επαρχίες Kermanshah, Kordestan, Lorestan, Zanjan, West Azerbaijan, Kohgiluye and Boyer-Ahmad και Qazvin.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.