Οργισμένη αντίδραση των Αμερικανών μετά τις υποτιμητικές δηλώσεις της Β.Κορέας για τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Οργισμένη αντίδραση των Αμερικανών μετά τις υποτιμητικές δηλώσεις της Β.Κορέας για τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Η αντίδραση της Πιονγιάνγκ στις δηλώσεις του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» κι οδήγησε τον Λευκό Οίκο στη ματαίωση της συνόδου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Η υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσε Σον Χούι χαρακτήρισε ανόητες τις δηλώσεις του κ. Πενς, ο οποίος παραλλήλισε τη Βόρεια Κορέα με τη Λιβύη.

Η ίδια άφησε να εννοηθεί ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συναντηθούν είτε σε μια σύνοδο είτε σε μια πυρηνική αντιπαράθεση.

Από την πλευρά του, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επεσήμανε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για την ειρήνη με την Πιονγιάνγκ, αλλά η Βόρεια Κορέα πρέπει να αλλάξει τη ρητορική της.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σημείωσε ότι η σύνοδος Τραμπ – Κιμ ματαιώθηκε διότι δεν υπήρχαν οι συνθήκες για την επίτευξη ενός «θετικού αποτελέσματος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών εργασιών των τελευταίων ημερών, «δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση στα αιτήματά μας» από την πλευρά των βορειοκορεατικών αρχών, τόνισε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.