ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γαλλία: Σε δημοπρασία σπάνιο «κίτρινο κρασί» από την εποχή του Λουδοβίκου ΙΣΤ’!

Γαλλία: Σε δημοπρασία σπάνιο «κίτρινο κρασί» από την εποχή του Λουδοβίκου ΙΣΤ’!

Μια ιδιαίτερη δημοπρασία θα λάβει χώρα στη Γαλλία, η οποία αναμένεται να συγκινήσει αρκετά τους λάτρεις του κρασιού.

Στο σφυρί θα βγουν τρία μπουκάλια «κίτρινο κρασί» που χρονολογούνται από το 1774, όταν στο θρόνο βρίσκονταν ο Λουδοβίκος ΙΣΤ’.

Το «κίτρινο κρασί» είναι παραδοσιακό προϊόν της περιοχής Jura, που βρίσκεται ανάμεσα στη Βουργουνδία και την Ελβετία, ενώ τα μπουκάλια που θα βγουν σε δημοπρασία θεωρούνται από τα παλαιότερα στον κόσμο.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του οίκου δημοπρασιών, κάθε μπουκάλι θα πουληθεί έναντι 20.000 ευρώ.

«Είναι εξαιρετικό να έχεις τρία μπουκάλια αυτής της χρονιάς και τέτοιας εξαιρετικής ποιότητας», είπε στους Economic Times ο επικεφαλής της δημοπρασίας Φιλίπ Ετιεβάν.

Τα κρασιά κατασκευάστηκαν στην περιοχή Jura από τον οινοπαραγωγό Ανατουάλ Βερσέλ και κρατήθηκαν από τους διαδόχους του μέχρι τώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε μπουκάλι αναμένεται ότι θα κοστίσει 20.000 ευρώ. Το κίτρινο χρώμα οφείλεται στο σταφύλι, η συγκομιδή του οποίου καθυστερεί, ενώ στη συνέχεια ωριμάζει κάτω από ειδική ζύμωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.