ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Wabi Sabi Apartment: Ένα ιαπωνικό διαμέρισμα υψηλής αρχιτεκτονικής στο κέντρο του Κιέβου! (φωτό)

Wabi Sabi Apartment: Ένα ιαπωνικό διαμέρισμα υψηλής αρχιτεκτονικής στο κέντρο του Κιέβου! (φωτό)

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν ένας αρχιτέκτονας ξεκινά να σχεδιάσει και να δημιουργήσει το δικό του σπίτι, βρίσκει το κατάλληλο έδαφος για πειραματισμούς και πρωτοποριακές επιλογές.

Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη το γεγονός πως όταν ο Ουκρανός αρχιτέκτονας, Sergey Makhno, αποφάσισε να φτιάξει την προσωπική κατοικία του, έκανε ακριβώς αυτό: πειραματίστηκε με διάφορα αισθητικά ρεύματα, χωρίς φόβο, ενώ ταυτόχρονα ενσωμάτωσε στο interior design αρκετά από τα δικά του έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία! Το αποτέλεσμα είναι το υπερπολυτελές Wabi Sabi Apartment που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, δηλαδή τα παραδοσιακά στοιχεία της Ουκρανίας με την περιρρέουσα “αύρα” της Ιαπωνίας -ένας συνδυασμός εκρηκτικός και παράλληλα άκρως γήινος!

Το διώροφο σπίτι παρουσιάζει ένα εξαιρετικά προσεγμένο σχεδιασμό στο εσωτερικό του, ο οποίος έρχεται σε πλήρη “πολιτισμική” αντίθεση με τον urban χαρακτήρα της πόλης που απλώνεται γύρω του! Στηριγμένο στο αισθητικό ρεύμα του Wabi Sabi, μιας ιαπωνικής “σχολής” που προβάλλει την ουδέτερη ζωτικότητα και βιωσιμότητα του χώρου ως κυριότερη αξία μιας κατοικίας, το διαμέρισμα κυριαρχείται από φυσικά υλικά, όπως ο πηλός, το ξύλο, το ύφασμα και το χαρτί. Συγκεκριμένα, το πήλινο φινίρισμα που έχει επενδύσει τους τοίχος αποτελεί μία παραδοσιακή ουκρανική τεχνική, ενώ το ξύλο που έχει τοποθετηθεί στα δάπεδα και τις οροφές παραπέμπει στην ιαπωνική λιτότητα. Και όμως, παρά τον “ακατέργαστο” χαρακτήρα που εκπέμπει αυτή η εντυπωσιακή κατοικία, στην πραγματικότητα είναι διάσπαρτη με contemporary αναφορές, αλλά και σύγχρονες προσθήκες άνεσης, κατάλληλες για το lifestyle του ιδιοκτήτη και της οικογένειάς του!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.