ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τραμπ και Κιμ έτοιμοι για σύνοδο κορυφής στις 12 Ιουνίου

Τραμπ και Κιμ έτοιμοι για σύνοδο κορυφής στις 12 Ιουνίου

Τη σταθερή τους βούληση για τη διεξαγωγή μίας συνόδου κορυφής μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ εξέφρασαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, με την πολυαναμενόμενη συνάντηση να ορίζεται -κατά πάσα πιθανότητα- την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Χθες, πραγματοποιήθηκε «μυστική» συνάντηση των ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας,κατά τη διάρκεια της οποίας ο Βορειοκορεάτης πρόεδρος, Κιμ Γιονγκ Ουν, εξέφρασε τη «σταθερή του βούληση» για μια σύνοδο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση της Πιόνγιανγκ για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση, η οποία ήταν αιφνίδια και θεωρήθηκε ως προάγγελος θετικών εξελίξεων, συμφωνήθηκε να διεξαχθούν συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο και την 1η Ιουνίου.

Την αισιοδοξία του για τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής εξέφρασε και ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Μουν Τζεν-ιν, ο οποίος θεωρεί αρκετά αυξημένες της πιθανότητες επίτευξης μίας συμφωνίας για την ειρήνη και την ευημερία της κορεατικής χερσονήσου.

Στο ίδιο θετικό πνεύμα, ο Τραμπ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, σημείωσε πως οι συνομιλίες προχωρούν «πολύ καλά» και επιβεβαίωσε τη 12η Ιουνίου ως την πλέον πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησης.

«Προχωρά πολύ καλά. Οπότε, εξετάζουμε την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Επομένως, θα δούμε τι θα συμβεί» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η Βόρεια και η Νότια Κορέα βρίσκονται επισήμως σε κατάσταση πολέμου από το 1950-1953, όταν και διχοτομήθηκε η κορεατική χερσόνησος κατά τον Πόλεμο της Κορέας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.