Βερολίνο: Παράλληλες διαδηλώσεις ακροαριστερών και δεξιών – Δακρυγόνα από την αστυνομία (φωτό)

Βερολίνο: Παράλληλες διαδηλώσεις ακροαριστερών και δεξιών – Δακρυγόνα από την αστυνομία (φωτό)

Η γερμανική πρωτεύουσα αποτελεί σήμερα το θέατρο μιας έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα σε μια συγκέντρωση της δεξιάς και σε αντιδιαδηλωτέςου ακροαριστερού χώρου, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να ενοχλήσουν με όλα τα μέσα τους αντιπάλους τους, υπό τα βλέμματα σημαντικού αριθμού αστυνομικών.

Το μεσημέρι, ένα πλήθος διαδηλωτών του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έκανε πορεία από τον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου προς την πύλη του Βρανδεμβούργου, φωνάζοντας τα αγαπημένα συνθήματα αυτού του σχηματισμού: «Η (καγκελάριος Άγγελα) Μέρκελ πρέπει να φύγει» και «Είμαστε ο λαός».

Στην άλλη όχθη του Σπρέε, μπροστά από το Ράιχσταγκ, την έδρα της βουλής, χιλιάδες συνδικαλιστές, απλοί Βερολινέζοι και μέλη ενώσεων ή κομμάτων, ανταγωνίζονταν αυτή τη συγκέντρωση της άκρας δεξιάς.

Αυτοί οι τελευταίοι απέκλεισαν μια γέφυρα υποχρεώνοντας τους διαδηλωτές της AfD να αλλάξουν την αρχική τους διαδρομή. Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους από άλλον δρόμο.

Αλλού η αστυνομία ανακοίνωσε πως χρειάσθηκε να καταφύγει σε δακρυγόνα για να χωρίσει ορισμένους διαδηλωτές.

Το AfD καταγγέλλει ότι έριξαν μπογιές και πέτρες σε λεωφορείο με διαδηλωτές της

Ανταλλάχθηκαν επίσης βρισιές και η AfD διαβεβαίωσε πως μπογιές και πέτρες ρίχτηκαν το πρωί εναντίον ενός λεωφορείου με διαδηλωτές της.

Εξαιτίας των φόβων για βίαια επεισόδια, περίπου 2.000 αστυνομικοί κλήθηκαν για να εξασφαλίσουν την τάξη, καθώς ομάδες που δηλώνουν «αντιφασιστικές» είχαν υποσχεθεί να σαμποτάρουν την πορεία της AfD, δημιουργώντας φόβους για επεισόδια.

Η Μπέατριξ φον Στορχ, μία από τους επικεφαλής της δεξιάς, ξανάπιασε μπροστά στο πλήθος το αγαπημένο θέμα του κόμματός της: την καταγγελία της απειλής που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το Ισλάμ.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι η ελευθερία απέναντι στον εξισλαμισμό», δήλωσε, καθώς το κόμμα της αύξησε τη δημοτικότητά του τρεφόμενο από τους φόβους που προκλήθηκαν από την άφιξη από το 2015 άνω του ενός εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο.

Ο Κρίστιαν Νοϊμπάουερ, 47 ετών, υπογραμμίζει το γεγονός αυτό καταγγέλλοντας την υποδοχή των μεταναστών που αποφασίσθηκε από τη γερμανίδα καγκελάριο.

«Δεν γίνεται πια μ’ αυτή την Μέρκελ, είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να σπαταλά τόσα χρήματα για πρόσφυγες και να αφήνει ηλικιωμένους ανθρώπους μέσα στην εξαθλίωση», λέει.

Θορυβώδης στη βουλή όπου έκανε ηχηρή είσοδο στις βουλευτικές της 24ης Σεπτεμβρίου (έλαβε ποσοστό σχεδόν 13%), η AfD δηλώνει πλέον ότι θέλει κινητοποιήσεις στους δρόμους εναντίον της Μέρκελ, που είναι το μαύρο πρόβατό της.

Αφού ανακοίνωσε 10.000 συμμετέχοντες στην αστυνομία, η ηγεσία του κόμματος αναθεώρησε τις φιλοδοξίες της αυτή την εβδομάδα, λέγοντας πως υπολογίζει σε 2.500 έως 5.000 διαδηλωτές. Πολλοί δεν τολμούν να δηλώσουν δημόσια τη συμπάθειά τους προς την Εναλλακτική για τη Γερμανία, επειδή φοβούνται αντίποινα στο περιβάλλον ή στην εργασία τους, υποστηρίζει η AfD.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.