ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tουρκία: Χρυσοθήρες κατέστρεψαν ελληνικούς τάφους 1.700 ετών στην Τραπεζούντα!

Tουρκία: Χρυσοθήρες κατέστρεψαν ελληνικούς τάφους 1.700 ετών στην Τραπεζούντα!

Τάφοι Ελλήνων στο Τσαρσίμπασί της Τραπεζούντας, σκάφτηκαν από άγνωστο άτομο ή άτομα. Περίοικοι όταν είδαν τους κατεστραμμένους από τους χρυσοθήρες τάφους, ενημέρωσαν την αστυνομία. Η αστυνομία ερεύνησε στο νεκροταφείο και άρχισε έρευνα για τον εντοπισμό αυτών που έκαναν τις ανασκαφές.

Στον οικισμό Μπουρούνμπασί ιστορικοί τάφοι Ελλήνων, που δημιουργήθηκαν πριν από 17 αιώνες σκάφθηκαν και καταστράφηκαν. Στους τάφους ανοίχθηκαν λάκκοι βάθους περισσότερο από ένα μέτρο.

Ο Χαλίλ Σοκέ-ιμάμης στο τζαμί του Μπουρούνμπασί, ανέφερε πως ιδιαίτερα οι τάφοι των Ελλήνων γίνονται στόχοι σκαψίματος και είπε: “Εδώ δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει δει λαθρανασκαφές. Υπήρχαν πολύ παλιοί τάφοι. Έρχονται εδώ χρυσοθήρες και σκάβουν τους τάφους για να βρούνε χρυσό. Δεν ξέρουμε αν βρήκαν ή όχι. Κάποιους τάφους δεν τους ακούμπησαν καθόλου. Μόνο τους παλιούς τάφους έσκαψαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κάτοικος της περιοχής Νουρετίν Ακιντούρκ, ανέφερε πως το σκάψιμο των τάφων είναι δουλειά χρυσοθήρων και είπε: ¨Το Τσαρσίμπασί έχει ιστορία 1700 ετών. Παλιά ζούσαν εδώ πολλοί Έλληνες. Πολλοί είναι οι τάφοι στην περιοχή. Σχετικά με το ποιοι έψαξαν και τι έψαχναν στην περιοχή δεν έχουμε καμία πληροφορία. Υποθέτουμε όμως πως ήταν χρυσοθήρες. Ήρθαν νύχτα, έσκαψαν και έφυγαν¨.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.