ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Πορτογάλοι απέρριψαν το νομοσχέδιο για την ευθανασία

Οι Πορτογάλοι απέρριψαν το νομοσχέδιο για την ευθανασία

Η Βουλή της Πορτογαλίας απέρριψε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο νομιμοποίησης της εθελοντικής ευθανασίας για όσους ασθενείς βρίσκονται στο τελικό στάδιο κάποιας νόσου.

Εν τούτοις και παρά την απόρριψη, το νομοσχέδιο εξασφάλισε σεβαστή κοινοβουλευτική υποστήριξη, ώστε να συνεχιστεί η πολιτική διαβούλευση επί του θέματος.

Το νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή με πρωτοβουλία του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος συγκέντρωσε 110 θετικές ψήφους, στο σύνολο των 230 εδρών. Δεν εγκρίθηκε για μόλις 5 ψήφους διαφορά, ενώ υπήρξαν και 4 αποχές.

Η πορτογαλική κοινωνία εμφανίζεται άκρως διχασμένη επί τους θέματος, καθώς ο πολιτισμός της χώρας είναι παραδοσιακά καθολικός και συντηρητικός.

Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου ζητούν, παρηγορητική φροντίδα στους αρρώστους και στους ηλικιωμένους. Οι υποστηρικτές, απαιτούν το δικαίωμα σε ένα «θάνατο με αξιοπρέπεια», γι ‘αυτούς που είναι σοβαρά άρρωστοι και λένε ότι ο αγώνας μόλις άρχισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ενωμένη Ευρώπη η ευθανασία είναι νόμιμη στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.