Την εκκένωση της Ν. Συρίας από όλα τα ξένα στρατεύματα επιθυμεί η Ρωσία

Την εκκένωση της Ν. Συρίας από όλα τα ξένα στρατεύματα επιθυμεί η Ρωσία

Η αποχώρηση των ιρανικών δυνάμεων και η παράδοση των βαριών όπλων που φέρουν οι ισλαμιστές αντάρτες, μέσα στους όρους της συμφωνίας για εκεχειρία που βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίησή της

Νέα δεδομένα στη βάση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της κρίσης στη Συρία θέτει η Μόσχα, απαιτώντας την εκκένωση των περιοχών της Νότιας Συρίας από όλα τα ξένα στρατεύματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τον πυρετό των διαβουλεύσεων που λαμβάνουν χώρα μεταξύ των διπλωματικών αποστολών, η Ρωσία βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με το Ισραήλ, βασικό αίτημα του οποίου είναι η απομάκρυνση των ιρανικών στρατευμάτων από τις περιοχές κοντά στα σύνορά της. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε πως είναι απαραίτητο, το αμέσως επόμενο διάστημα. η περιοχή της Νότιας Συρίας να «αδειάσει» από τους στρατιώτες που δεν υπάγονται στο στράτευμα της Συρίας, ώστε να δημιουργηθεί μία «ουδέτερη ζώνη».

Την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των διπλωματών της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιορδανίας, κατά την οποία επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας «νεκρής» ζώνης κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πηγές από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η επικείμενη συμφωνία για την παύση πυρός στην περιοχή, αφορά την αποχώρηση των ιρανικών δυνάμεων, την απενεργοποίηση και παράδοση των βαριών όπλων που φέρουν οι αντάρτες στις ρωσικές δυνάμεις και την επέκταση της ζώνης «παύσης πυρός» έως τα σύνορα. Στο πλαίσιο αυτό, η Μόσχα έχει ήδη δημιουργήσει ένα ειδικό σώμα στρατιωτών, προκειμένου να περιπολεί στην περιοχή και να διασφαλίσει την επιβολή της συμφωνίας σε όλες τις μεριές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.