ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αμείλικτη η ισπανική δικαιοσύνη: Στη φυλακή ο γαμπρός του βασιλιά για υπεξαίρεση

Αμείλικτη η ισπανική δικαιοσύνη: Στη φυλακή ο γαμπρός του βασιλιά για υπεξαίρεση

Στη φυλακή έφθασε το πρωί ο γαμπρός του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, προκειμένου να εκτίσει την ποινή κάθειρξης πέντε ετών και δέκα μηνών για φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση.

Ο σύζυγος της ινφάντα Κριστίνα βρίσκεται στην φυλακή της Μπριέβα, σε απόσταση 108 χιλιομέτρων από την Μαδρίτη. Είχε φθάσει χθες στην ισπανική πρωτεύουσα αεροπορικώς από τη Γενεύη, όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια.

Οι δικαστικές Αρχές του είχαν δώσει προθεσμία πέντε ημερών για να επιλέξει τη φυλακή της προτίμησής του μετά την απόρριψη την περασμένη Τετάρτη από το Ανώτατο Δικαστήριο της έφεσής του.

Ο 49χρονος Ουρνταγκαρίν -επιχειρηματίας και πρώην παίκτης της Ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας- κατηγορήθηκε ότι επωφελήθηκε απ’ τις βασιλικές διασυνδέσεις του για να κερδίσει παραφουσκωμένα κρατικά συμβόλαια για τη διοργάνωση αθλητικών και άλλου είδους εκδηλώσεων και στη συνέχεια ενθυλάκωσε τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει ένα πολυτελές στυλ διαβίωσης.

Ο Ουρνταγκαρίν κι ο πρώην συνεταίρος του Ντιέγκο Τόρες κατηγορήθηκαν ότι καταχράστηκαν περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος, που καταβλήθηκαν στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Nóos για τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Ο Τόρες καταδικάστηκε σε οκταετή κάθειρξη.

Μια απ’ τις εταιρείες που επωφελήθηκαν απ’ τη Nóos ήταν η Aizoon, μια εταιρεία ακινήτων συνιδιοκτησίας του Ουρνταγκαρίν και της συζύγου του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.