ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Audi Ρούμπερτ Στάντλερ για το dieselgate

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Audi Ρούμπερτ Στάντλερ για το dieselgate

Ο Ρούπερτ Στάντλερ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Audi, συνελήφθη στη Γερμανία και τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για το dieselgate.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο Στάντλερ συνελήφθη σήμερα το πρωί», ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μονάχου, εξηγώντας ότι εκτίμησε πως υπάρχει κίνδυνος ο πρόεδρος της θυγατρικής της Volkswagen να αποκρύψει στοιχεία σχετικά με το το σκάνδαλο με το λογισμικό που παραποιούσε τις εκπομπές ρύπων ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων.

«Ο ύποπτος έχει παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Η Audi επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Στάντλερ χωρίς ωστόσο να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.

Στα τέλη Μαΐου η εισαγγελία του Μονάχου είχε επεκτείνει την έρευνά της στην Audi για να περιλάβει τον Στάντλερ καθώς και ένα ακόμη μέλος του διοικητικού συμβουλίου κατηγορώντας τους για «απάτη και ψευδή διαφήμιση».

Εξάλλου στις αρχές Ιουνίου οι γερμανικές αρχές διέταξαν την ανάκληση περίπου 60.000 αυτοκινήτων Audi A6 και A7 μετά τον εντοπισμό ενός «παράνομου λογισμικού», ικανού να παραποιεί το επίπεδο των εκπομπών ρύπων, όπως είχε ανακοινώσει η ομοσπονδιακή υπηρεσία αυτοκινήτου KBA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.