«Φέσι» 132 χιλιάδων δολαρίων από 5χρονο στους γονείς του επειδή γκρέμισε άγαλμα σε μουσείο του Κάνσας (βιντεο)

«Φέσι» 132 χιλιάδων δολαρίων από 5χρονο στους γονείς του επειδή γκρέμισε άγαλμα σε μουσείο του Κάνσας (βιντεο)

Ακριβά θα πληρώσουν τη ζωηράδα του γιου τους οι γονείς ενός πεντάχρονου, που γκρέμισε και κατέστρεψε ένα άγαλμα σε πολιτιστικό κέντρο στο Κάνσας.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη σκηνή που το πεντάχρονο αγοράκι αγγίζει το έργο τέχνης στο πολιτιστικό κέντρο του Όβερλαντ Παρκ. Το γλυπτό σωριάζεται πάνω του και στη συνέχεια διακρίνεται ένας εργαζόμενος να το απομακρύνει κατεστραμμένο από την αίθουσα.

Οι υπεύθυνοι του Tomahawk Ridge Community Center θέλουν τώρα να πληρώσει η μητέρα του παιδιού, Σάρα Γκούντμαν τη ζημιά που προκάλεσε ο γιος της στο αξίας 132.000 άγαλμα της «Αφροδίτης του Κάνσας Σίτι», αλλά εκείνη αρνείται κάνοντας λόγο για «ατύχημα».

«Ατυχήματα συμβαίνουν κι αυτό ήταν ατύχημα», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα. «Δεν θέλω να υποτιμήσω την αξία του έργου τέχνης, αλλά δεν μπορώ να το πληρώσω».

Η γυναίκα, που παρίστατο εκείνη την ώρα με τον άνδρα της σε γαμήλια τελετή μέσα στο πολιτιστικό κέντρο, αν και είχαν αφήσει από τα μάτια τους το παιδί τους, υποστήριξε ότι το γλυπτό βρισκόταν στον κεντρικό διάδρομο και «δεν ήταν προστατευμένο».

«Ποιος θα το περίμενε να πάει σ’ ένα μέρος που προσκαλούνται και παιδιά και να πρέπει να ανησυχεί μήπως ένα έργο τέχνης αξίας 132.000 δολαρίων πέσει πάνω στο παιδί του;», πρόσθεσε.

Η «Αφροδίτη του Κάνσας Σίτι» του Μπιλ Λάιονς (Φωτογραφία: Kansas City Artists Coalition)

Ο καλλιτέχνης Μπιλ Λάιονς, που φιλοτέχνησε την «Αφροδίτη του Κάνσας Σίτι», λέει ότι η ζημιά στο έργο του είναι ανεπανόρθωτη.

Η ασφαλιστική εταιρεία που είχε ασφαλίσει το γλυπτό υποστηρίζει ότι το συμβάν προκλήθηκε λόγω της «αποτυχίας της οικογένειας να επιτηρήσει επαρκώς το παιδί».

Όσο για τους υπεύθυνους του πολιτιστικού κέντρου, που έκαναν μήνυση στους γονείς του μικρού μαζί με την ασφαλιστική εταιρεία; Αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, τονίζοντας μόνον ότι την άκρη θα βγάλει τώρα η ασφαλιστική εταιρεία και οι δικηγόροι της…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.