ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ταϊλάνδη: Τα παιδιά μπορεί να μείνουν παγιδευμένα για μήνες στη σπηλιά! Πρεπει να μάθουν κατάδυση!

Ταϊλάνδη: Τα παιδιά μπορεί να μείνουν παγιδευμένα για μήνες στη σπηλιά! Πρεπει να μάθουν κατάδυση!

Σε μια νέα και μεγαλύτερη σε διάρκεια φάση περνάει η περιπέτεια των 12 μαθητών που εγκλωβίστηκαν σε υπόγεια σπηλιά στην Ταϊλάνδη καθώς ο απεγκλωβισμός τους μπορεί να διαρκέσει έως και 4 μήνες.

«Τα αγόρια που είναι παγιδευμένα στη σπηλιά θα πρέπει να μάθουν είτε κατάδυση είτε να περιμένουν για μήνες εώς ότου οι πλημμύρες υποχωρήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο στρατός της Ταϊλάνδης.

Ομάδες ξένων ειδικών που έχουν έρθει από Αυστραλία, Βρετανία, Ιαπωνία, Κίνα, καθώς και περίπου 30 αμερικανοί στρατιώτες ενισχύουν τις προσπάθειες των περίπου 1.000 Ταϊλανδών διασωστών που έχουν κινητοποιηθεί για τον απεγκλωβισμό των παιδιών, ενώ όλοι μαζί δεν σταματούν να προμηθεύουν τους παγιδευμένους με τρόφιμα και ιατρικά εφόδια.

Τα παιδιά θα εφοδιαστούν με τρόφιμα που θα μπορούσαν να διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το στρατό.

Οι ιατρικές ομάδες που προσέγγισαν τα παιδιά υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία, που σημαίνει ότι είναι ελαφρά τραυματισμένα. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, υπάρχουν δύο γιατροί που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να μείνουν δίπλα στα παιδιά για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Την ομάδα των παιδιών εντόπισαν δύο Βρετανοί δύτες. Ο Ρικ Στάντον, είναι πυροσβέστης από το Κόβεντρι και θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς δύτες με ειδίκευση στα σπήλαια στη Βρετανία καθώς έχει 35 χρόνια εμπειρίας.

Ο Τζον Βολάντεν, ο οποίος είναι μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Μπρίστολ, έχει ειδικευτεί στην ανάπτυξη εξοπλισμού που επιτρέπει στους δύτες να μένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε μεγαλύτερα βάθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι τα 12 παιδιά που ήταν αθλήτες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας μαζί με τον προπονητή τους, παρέμειναν για εννέα ημέρες παγιδευμένοι μέσα σ’ ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο και το γεγονός αυτό προκάλεσε εθνική κινητοποίηση στην Ταϊλάνδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.